Ranskassa surtu Queen Mary 2 -turman uhreja

Ranskan eilisessä laivaturmassa kuoli 15 ihmistä

.

Liput ovat liehuneet puolitangossa ranskalaisessa Saint Nazairen rannikkokaupungissa. Lukuisat ihmiset kokoontuivat kaupungin telakalle kunnioittamaan eilen Queen Mary 2 -aluksen käyntisillan romahduksessa surmansa saaneiden 15 ihmisen muistoa.

Turma järkytti kaupunkia, jonka asukkaista joka kymmenennen elanto on suoraan tai epäsuorasti jättilaivaa rakentavan Alstom-yhtiön telakan varassa. Suruun sekoittui epätietoisuutta omaisten kohtalosta, sillä luetteloa surmansa saaneiden nimistä ei ollut julkaistu vielä vuorokausi turman jälkeen.

Silta rakennettiin perjantaina

Kymmenen metriä pitkällä ja puolitoistametriä leveällä teräksisellä käyntisillalla oli noin 40 ihmistä sen pettäessä. Epäonninen joukko syöksyi yli 20 metrin korkeudesta betonille. Silta oli asennettu paikalleen perjantaina. Turman tiimoilta on aloitettu tutkinta mahdollisista virheistä ja kuolemantuottamuksista.

Alstom-yhtiön edustajan mukaan surmansa saaneiden joukossa oli telakan työntekijöitä, heidän omaisiaan ja ystäviä sekä siivousyhtiön työntekijöitä. Kuolleiden joukossa ei vastoin alustavia tietoja ollut yhtään lasta. Yli 30 loukkaantuneesta yhden tila oli tänään edelleen kriittinen.

Ranskan presidentti Jacques Chirac ja pääministeri Jan-Pierre Raffarin vierailivat onnettomuustelakalla tänään osoittamassa myötätuntoaan turman uhreille.

Elisabet II kastaa aluksen

Queen Mary 2 -on maailman suurin ja kallein matkustajalaiva, jonka rakentaminen on ylpeydenaihe Saint Nazairen asukkaille. Neljän jalkapallokentän pituisen ja 23-kerroksien laivan on määrä aloittaa liikennöinti Britanniasta Yhdysvaltoihin tammikuussa sen jälkeen kun Englannin kuningatar Elisabet II on kastanut aluksen.

Laivalla liikennöivän Cunard-varustamon mukaan telakkaonnettomuus ei todennäköisesti muuta suunnitelmia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat