Ranskassa pidätetty mies avoimena terroristiyhteyksistä

Ranskassa terrorismiepäilyjen vuoksi pidätetty ranskalais-algerialainen mies on antanut viranomaisille runsaasti tietoja terrorismiyhteyksistä, kertoo tänään ilmestynyt Le Parisien -lehti.

Viime maanantaina pidätettyä Yacine Aknouchea epäillään osallisuudesta suunnitelmiin tehdä pommi-isku Strasbourgin katedraaliin jouluna 2000.

Kuulusteluissa Aknouche on myöntänyt olleensa yhteydessä al-Qaida verkoston jäseniin, muun muassa Zacarias Moussaouiin, joka on toistaiseksi ainoa syyskuun terrori-iskuista Yhdysvalloissa syytteeseen asetettu henkilö.

Aknouche on omien sanojensa mukaan tavannut myös muslimiksi kääntyneen britin Richard Reidin, jota syytetään joulukuussa tehdystä yrityksestä räjäyttää matkustajakone kenkään kätketyllä pommilla.

-Hänen (Aknouchen) osoitekirjansa on löytö. Siinä on suuri osa niiden ääri- islamilaisten militanttien nimistä, joita on pidätetty viime kuukausina, sanoi eräs tutkintatuomari Le Parisien -lehdelle. Aknouche on kertonut tutkijoille myös rekrytoinnistaan ja käynneistään terroristien koulutusleireillä Afganistanissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat