Mainos

Ranskassa nuoriso mellakoi viikonloppuna - autot paloivat

Ranskan Grenoblessa poliisin kovat otteet saivat nuorison mellakoimaan viikonloppuna. Mellakoijat polttivat kauppoja ja autoja, sekä ampuivat kohti poliisia perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Ranskan sisäministeri Brice Hortefeux vieraili mellakkapaikalla lauantaina, ja lupasi palauttaa nopeasti järjestyksen Grenoblen työläiskaupunginosa La Villeneuveen, missä mellakoitsijat riehuivat.

- Kun minä sanon nopeasti, tarkoitan välittömästi. Tässä maassa ei ole tilaa gangstereille ja lainrikkojille, sillä lopulta järjestysvalta voittaa aina, Hortefeux sanoi tiedotustilaisuudessa.

Mellakan laukaisi torstainen välikohtaus, jossa poliisi ampui Uriage-les Bainsin kasinon ryöstäneen 27-vuotiaan Karim Boudoudan takaa-ajon yhteydessä. Boudoudan pakoautosta löytyi kymmeniätuhansia euroja rahaa. Boudouda oli ampunut poliiseja kohti pakomatkansa yhteydessä ennen kuin poliisi avasi tulen. Boudouda oli aiemmin tuomittu kolmesti aseellisesta ryöstöstä.

Boudoudalle pidettiin muistotilaisuus perjantai-iltana, minkä jälkeen mellakat alkoivat. Hieman ennen puolta yötä kolmenkymmenen nuoren joukko hyökkäsi raitiovaunuun pesäpallomailojen ja rautatankojen kanssa ja pakotti matkustajat ulos. Poliisin puututtua tilanteeseen nuoret alkoivat polttaa autoja ja liikkeitä sekä käydä poliisin kimppuun. Poliisi vastasi kyynelkaasulla. Mellakoinnin yhteydessä poliisia kohti myös ammuttiin ja poliisi vastasi tuleen, mutta kukaan ei loukkaantunut. Poliisi otti joitakin mellakoitsijoita kiinni.

Poliisi on ollut viime aikoina vaikeuksissa Grenoblen alueella useiden väkivaltaisuuksien vuoksi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.