Mainos

Ranskan ulkoministeri haluaa rahoitusmarkkinat verolle

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner haluaa saattaa voimaan niin sanotun Tobinin veron, jolla voitaisiin kerätä miljardeja euroja maailman köyhimpien maiden auttamiseen.

Kouchner esitti eilen ranskalaisissa ja brittiläisissä lehdissä 0,005 prosentin veron perimistä rahoitusmarkkinaoperaatioista.

Amerikkalaisen ekonomistin James Tobinin mukaan nimetty vero herätti keskustelua illalla EU-maiden taloushuippukokouksessa Brysselissä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel piti ajatusta kehityskelpoisena, mutta Britannian pääministeri Gordon Brown suhtautui finanssimarkkinoiden maailmanlaajuiseen verottamiseen nihkeämmin.

- Olemme tutkineet tätä hyvin tarkasti. Ongelma on siinä, että jos yksi tai kaksi maata päättää olla perimättä veroa, ajatusta on hyvin vaikea toteuttaa, Brown sanoi.

Myöskään EU:n puheenjohtajamaan Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ei innostunut jo vuosikymmeniä esillä olleesta Tobinin verosta, vaan piti ensi viikon G20-kokouksen aiheita - kuten esimerkiksi pankkiirien bonuksia ja rahoitusmarkkinoiden valvontaa - sitä tärkeämpinä.

(MTV3 - STT - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.