Ranskan ruokapiirit kauhuissaan: Maailman pisimpään hallussaan kolmea Michelin-tähteä pitänyt ravintola menetti yhden tähden

Yksi Ranskan maineikkaimmista ravintoloista menetti 55 vuoden jälkeen kolmannen Michelin-tähtensä. BBC kertoo sekä ravintolaa pyörittävän perheen että ruokakriitikoiden olevan järkyttyneitä.

Keittiömestari Paul Bocusea on kutsuttu muun muassa ruuanlaiton paaviksi Ranskassa. Nyt hänen perustamansa ravintola, L'Auberge du Pont de Collonges on menettänyt yhden Michelin-tähden. Lähellä Lyonia sijaitseva ravintola tunnetaan myös nimellä Paul Bocuse.

Bocusella on ollut hallussaan kolmen Michelin-tähden maailmanennätys – ravintola sai kolmea tähteä vuonna 1965 ja on onnistunut pitämään sen tähän päivään asti. Michelin-oppaan mukaan ravintolan ruoka ei kuitenkaan enää ole kolmen tähden tasoista, vaikkakin se on yhä erinomaista. Bocusen perhe kertoo tiedotteessa olevansa järkyttynyt ja surullinen.

Paul Bocuse itse kuoli 91-vuotiaana vuonna 2018. Ranskan presidentti Emmanuel Macron kutsui häntä tuolloin ranskalaisen keittiön ruumiillistumaksi.

Ruokakriitikko Périco Légasse sanoi päätöksen olleen absurdi ja epäreilu. Hän sanoi radiohaastattelussa, että ruuan taso on itse asiassa parantunut Paul Bocusen kuoleman jälkeen.

Bocusen perhe pahoitteli tapahtunutta antamassaan lausunnossa.

– Vaikka olemmekin pahoillamme päätöksestä, emme silti halua koskaan menettää Monsieur Paulin sielua. Jatkamme toimintaa koko sydämellämme, rohkeudella, innolla, erinomaisuudella sekä tietynlaisella vapaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja