Huippukokki romahti ja masentui – haluaa nyt palauttaa Michelin-tähtensä: "Miten kehtaatte ottaa terveyteni panttivangiksi?"

Kokki ravintola
Kuvituskuva: Elämä huippuravintoloiden kulisseissa voi olla raadollista. Shutterstock

Ranskalaisen huippuravintolan keittiömestari kohaduttaa avoimella kirjeellään Michelin-oppaan edustajille.

Ranskalaisen La Maison des Bois -ravintolan keittiömestari Marc Veyrat ilmoitti heinäkuussa haluavansa ravintolansa pois Michelin-oppaasta ja luopuvansa kahdesta Michelin-tähdestään.

Veyratin ravintolalla oli aiemmin kolme Michelin-tähteä, mutta viime tammikuussa Michelin-raati arvioi La Maison des Bois’n enää kahden tähden paikaksi. Veyrat ilmoitti ranskalaislehdistölle lähettämässään kirjeessä haluavansa luopua nyt lopuistakin tähdistä. Michelin-oppaan edustajat kuitenkin kieltäytyivät poistamasta ravintolaa arvostetusta listauksesta. Veyrat kirjoittaa olevansa täysin murtunut.

– Olen ollut masentunut viimeiset puoli vuotta. Miten kehtaatte ottaa terveyteni panttivangiksi?, Veyrat kysyy Michelin-oppaan edustajilta ja kirjoittaa, että kolmannen tähden menettäminen vaikutti häneen pahemmin kuin omien vanhempien menetys.

Michelin-oppaan edustajat eivät suostu poistamaan ravintolaa listoilta, jos ravintola jatkaa edelleen toimintaansa.

"Olette teeskentelijöitä"

Keittiömestari Veyrat syyttää Michelin-tarkastajia valehtelusta ja kyvyttömyydestä liittyen raadin arvioon, jonka perusteella ravintola menetti kolmannen tähtensä.

–   He kehtasivat väittää, että kohokkaassamme oli cheddaria, reblochon-, tomme- ja beaufort-juustojen sijaan. He loukkasivat aluettamme ja työntekijäni olivat raivoissaan, Veyrat tilittää.

Veyrat epäili kirjeessään ovatko Michelin-tarkastajat todellisuudessa käyneet lainkaan ravintolassa syömässä.

–  Haluan nähdä laskut, todisteet pitää olla olemassa. Olette teeskentelijöitä, jotka haluaa yhteenottoja markkinoinnin vuoksi.

Michelin-oppaan edustajat ovat kiistäneet Veyratin syytökset ja vakuuttavat, että vaikka keittiömestari ei itse ole huomannut tarkastajia ravintolassa, se ei tarkoita sitä, etteivätkö he olisi käyneet siellä.  Veyrat sen sijaan uskoo, että uuden aallon Michelin-tarkastajat haluavat iskeä Ranskan vanhaa ravintolainstituutiota vastaan ja sen vuoksi verottavat entisiltä kolmen tähden paikoilta tähtiä pois.

Michelin-tähti voi olla ravintolalle myös rasite 2:15

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!