Kokkikisojen isä, nouvelle cuisinen kehittäjä, kolmen Michelin-tähden haltija yli 50 vuoden ajan ja vuosisadan kokin arvonimen saanut Paul Bocuse on kuollut.
Läheistensä mukaan Bocuse kuoli ravintolassaan 91 vuoden ikäisenä.
Vuosi oli 1965. Rengasvalmistaja Michelin oli julkaissut oppaitaan autoilijoille kannustaakseen matkailuun ja renkaiden kulutukseen vuosisadan vaihteesta alkaen. Autojen yleistyttyä 30-luvulla alkoivat ravintoloiden tähditykset: yksi merkitsi 'poikkeuksellisen hyvää', kaksi sitä, että ravintolan vuoksi 'kannattaa tehdä poikkeama' ja sitten kolme tähteä 'ravintola itsessään on matkan arvoinen'
Oppaiden ensimmäinen kolmen Michelin-tähden haltija oli Eugenie Brazier, maalaistytöstä Bressen läheltä huippukokiksi itseoppinut rouva. Hänen oppilaansa Paul Bocuse oli ehtinyt toimia uutterana kokkina hiomassa taitojaan jo vuosia ja saanut palkinnon Ranskan huippukokkina, kun Michelin-opas äkkäsi hänen ravintolansa, L'auberge du pont de Collonges'in Lyonin lähellä.
Opas antoi sille kolme tähtä ja Bocuse kohosi maineeseen, vetäen Lyonin kaupungin mukanaan gastronomian mekkana.