Mainos
Mainos

Huippukokki haastaa Michelin-oppaan oikeuteen yllättävästä syystä: "Minut on häpäisty"

Ranskalainen huippukokki on menettänyt hermonsa lopullisesti, kun hänen ravintolansa alennettiin kolmen Michelin-tähden paikasta kahden tähden paikaksi. 

Uutisoimme heinäkuussa, kun ranskalaisen La Maison des Bois -ravintolan keittiömestari Marc Veyrat ilmoitti haluavansa ravintolansa pois Michelin-oppaasta ja luopuvansa kahdesta Michelin-tähdestään.

Veyratin ravintolalla oli aiemmin kolme Michelin-tähteä, mutta viime tammikuussa Michelin-raati arvioi La Maison des Bois’n enää kahden tähden paikaksi. Asiasta verisesti loukkaantunut Veyrat ilmoitti kesällä ranskalaislehdistölle lähettämässään kirjeessä haluavansa luopua nyt lopuistakin tähdistä. Michelin-oppaan edustajat kuitenkin kieltäytyivät poistamasta ravintolaa arvostetusta listauksesta. Veyrat kirjoittaa olevansa täysin murtunut.

– Minut on häpäisty. Olen ollut masentunut viimeiset puoli vuotta. Miten kehtaatte ottaa terveyteni panttivangiksi?, Veyrat kysyi Michelin-oppaan edustajilta ja kirjoitti, että kolmannen tähden menettäminen vaikutti häneen pahemmin kuin omien vanhempien menetys.

Asiaa käsitellään oikeudessa marraskuussa

Michelin-oppaan edustajat kommentoivat tuolloin, etteivät suostu poistamaan ravintolaa listoilta, jos ravintola jatkaa edelleen toimintaansa. Nyt Veyrat on päättänyt jatkaa taistoaan uusin asein, kertoo BBC. Kokki haastaa Michelin-oppaan oikeuteen yhden tähden menettämisen vuoksi. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Veyrat ei ole mielestään saanut perusteluita sille, miksi hänen ravintolansa alennettiin kahden Michelin-tähden paikaksi.   

– Ymmärrämme herra Veyratin pettymyksen, eikä kukaan kiistä hänen ammattitaitoaan. Perehdymme hänen pyyntöihinsä huolella ja vastaamme pian, Michelin-organisaation lausunnossa todettiin maanantaina.

Asiaa käsitellään oikeudessa 27. marraskuuta.

Lähde: BBC

Miten Michelin-tähdet vaikuttavat ravintoloihin? Katso videolta:


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.