Huippukokki haastaa Michelin-oppaan oikeuteen yllättävästä syystä: "Minut on häpäisty"
Ranskalainen huippukokki on menettänyt hermonsa lopullisesti, kun hänen ravintolansa alennettiin kolmen Michelin-tähden paikasta kahden tähden paikaksi.
Uutisoimme heinäkuussa, kun ranskalaisen La Maison des Bois -ravintolan keittiömestari Marc Veyrat ilmoitti haluavansa ravintolansa pois Michelin-oppaasta ja luopuvansa kahdesta Michelin-tähdestään.
Veyratin ravintolalla oli aiemmin kolme Michelin-tähteä, mutta viime tammikuussa Michelin-raati arvioi La Maison des Bois’n enää kahden tähden paikaksi. Asiasta verisesti loukkaantunut Veyrat ilmoitti kesällä ranskalaislehdistölle lähettämässään kirjeessä haluavansa luopua nyt lopuistakin tähdistä. Michelin-oppaan edustajat kuitenkin kieltäytyivät poistamasta ravintolaa arvostetusta listauksesta. Veyrat kirjoittaa olevansa täysin murtunut.
– Minut on häpäisty. Olen ollut masentunut viimeiset puoli vuotta. Miten kehtaatte ottaa terveyteni panttivangiksi?, Veyrat kysyi Michelin-oppaan edustajilta ja kirjoitti, että kolmannen tähden menettäminen vaikutti häneen pahemmin kuin omien vanhempien menetys.
Asiaa käsitellään oikeudessa marraskuussa
Michelin-oppaan edustajat kommentoivat tuolloin, etteivät suostu poistamaan ravintolaa listoilta, jos ravintola jatkaa edelleen toimintaansa. Nyt Veyrat on päättänyt jatkaa taistoaan uusin asein, kertoo BBC. Kokki haastaa Michelin-oppaan oikeuteen yhden tähden menettämisen vuoksi. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.
Veyrat ei ole mielestään saanut perusteluita sille, miksi hänen ravintolansa alennettiin kahden Michelin-tähden paikaksi.
– Ymmärrämme herra Veyratin pettymyksen, eikä kukaan kiistä hänen ammattitaitoaan. Perehdymme hänen pyyntöihinsä huolella ja vastaamme pian, Michelin-organisaation lausunnossa todettiin maanantaina.
Asiaa käsitellään oikeudessa 27. marraskuuta.
Lähde: BBC
Miten Michelin-tähdet vaikuttavat ravintoloihin? Katso videolta:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan