Mainos

Huippukokki haastaa Michelin-oppaan oikeuteen yllättävästä syystä: "Minut on häpäisty"

Ranskalainen huippukokki on menettänyt hermonsa lopullisesti, kun hänen ravintolansa alennettiin kolmen Michelin-tähden paikasta kahden tähden paikaksi. 

Uutisoimme heinäkuussa, kun ranskalaisen La Maison des Bois -ravintolan keittiömestari Marc Veyrat ilmoitti haluavansa ravintolansa pois Michelin-oppaasta ja luopuvansa kahdesta Michelin-tähdestään.

Veyratin ravintolalla oli aiemmin kolme Michelin-tähteä, mutta viime tammikuussa Michelin-raati arvioi La Maison des Bois’n enää kahden tähden paikaksi. Asiasta verisesti loukkaantunut Veyrat ilmoitti kesällä ranskalaislehdistölle lähettämässään kirjeessä haluavansa luopua nyt lopuistakin tähdistä. Michelin-oppaan edustajat kuitenkin kieltäytyivät poistamasta ravintolaa arvostetusta listauksesta. Veyrat kirjoittaa olevansa täysin murtunut.

– Minut on häpäisty. Olen ollut masentunut viimeiset puoli vuotta. Miten kehtaatte ottaa terveyteni panttivangiksi?, Veyrat kysyi Michelin-oppaan edustajilta ja kirjoitti, että kolmannen tähden menettäminen vaikutti häneen pahemmin kuin omien vanhempien menetys.

Asiaa käsitellään oikeudessa marraskuussa

Michelin-oppaan edustajat kommentoivat tuolloin, etteivät suostu poistamaan ravintolaa listoilta, jos ravintola jatkaa edelleen toimintaansa. Nyt Veyrat on päättänyt jatkaa taistoaan uusin asein, kertoo BBC. Kokki haastaa Michelin-oppaan oikeuteen yhden tähden menettämisen vuoksi. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Veyrat ei ole mielestään saanut perusteluita sille, miksi hänen ravintolansa alennettiin kahden Michelin-tähden paikaksi.   

– Ymmärrämme herra Veyratin pettymyksen, eikä kukaan kiistä hänen ammattitaitoaan. Perehdymme hänen pyyntöihinsä huolella ja vastaamme pian, Michelin-organisaation lausunnossa todettiin maanantaina.

Asiaa käsitellään oikeudessa 27. marraskuuta.

Lähde: BBC

Miten Michelin-tähdet vaikuttavat ravintoloihin? Katso videolta:


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja