Mainos

Ranskan poliisi pidätti mielenosoittajia

Lähes 50 poliisia loukkantui yhteenotoissa, kun opiskelijat osoittivat mieltään alle 26-vuotiaiden työntekijöiden irtisanomissuojan heikennystä vastaan.

Pariisin poliisi kertoo, että opiskelijamielenosoitusten yhteydessä pidätettyjen joukossa on useita äärioikeistoryhmien jäseniä. Ranskan poliisi pidätti viime yönä 300 ihmistä osallisuudesta väkivaltaisiin opiskelijamielenosoituksiin eri puolilla Ranskaa. Poliisin huostassa on edelleen 77 ihmistä.

Pidätysten syynä olivat väkivaltaisiksi muuttuneet mielenosoitukset, joissa loukkaantui poliisin mukaan kaikkiaan 92 poliisia ja 18 mielenosoittajaa. Mielenosoittajat hajottivat myös liikehuoneistojen ikkunoita. Viisi ihmistä pidätettiin kultasepänliikkeen ryöstöstä. Poliisi syyttää levottomuuksista väkivallan lietsojia.

- He ovat rikollisia, moukkia, jotka ovat äärimmäisen väkivaltaisia. He kuuluvat radikaaliin leiriin, jonka ainoa tarkoitus oli hyökätä poliisin kimppuun ja varmistaa, että homma lähtee käsistä, Pariisin poliisin päällikkö Pierre Mutz sanoi.

Torstai-illan mielenosoituksiin arvioidaan osallistuneen eri puolilla Ranskaa ainakin 150000 opiskelijaa. Opiskelijat ovat protestoineet pitkin viikkoa, koska hallituksen ajaman työlakiuudistuksen mukaan alle 26-vuotiaiden työntekijöiden irtisanomista aiotaan helpottaa merkittävästi. Pääministeri Dominique de Villepin on itsepäisesti puolustellut ajamaansa työlakiuudistusta.

Ranskan presidentti Jacques Chirac puuttui tänään keskusteluun hoputtamalla hallitusta ja ammattiliittoja aloittamaan neuvottelut eripuraa aiheuttavasta laista mahdollisemman pian.

Opiskelijat ja ammattiliitot ovat valmistelleet uusia joukkokokoontumisia.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja