Mainos

Ranskan pedofiiliskandaalista tuomio

Ranskaa kuukausia kuohuttanut pedofiilioikeudenkäynti päättyi viime yönä. Seitsemän ihmistä vapautettiin syytteistä. Tuomion sai kymmenen ihmistä.

Jutussa syytettiin 17 ihmistä parinkymmenen lapsen raiskauksista pohjoisranskalaisessa Outreaun kaupungissa vuosina 1995-2000.

Syytetyistä seitsemän vapautettiin varhain tänä aamuna. Kaikki olivat istuneet tutkintavankeudessa turhaan kuukausia, jotkut jopa vuosia.

Oikeudenkäynti nousi Ranskan ykkösuutiseksi toukokuussa, kun raiskaukset myöntänyt pääsyytetty Myriam Delay murtui oikeudessa.

Delay oli alunperin kertonut, että pedofiilirinkiin kuuluu 17 henkilöä. Nyt hän kuitenkin myönsi valehdelleensa. Delayn mukaan vain neljä henkilöä, hän itse ja hänen miehensä sekä naapurin pariskunta olivat syyllisiä. Muutamia päiviä myöhemmin Delay kuitenkin veti todistuksensa takaisin.

Ranskassa odotettiin, että ne 13 henkilöä, jotka Delay oli kertaalleen sanonut syyttömiksi, vapautettaisiin. Näin ei kuitenkaan käynyt. Mm. paikallinen pappi tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen.

Pääsyytetyt Thierry ja Myriam Delay saivat 20 ja 15 vuotta vankeutta useista raiskauksista ja omien lastensa vuokraamisesta seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Oikeudenkäynti on nostanut esiin kysymyksen, onko ranskalainen oikeusjärjestelmä remontin tarpeessa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.