Mainos

Ranskan hallitus jatkoi poikkeustilavaltuuksia

Ranskan hallitus on päättänyt jatkaa yhä maan levottomuuksien hillitsemiseksi tarkoitettua lakia. Poikkeustilalaki antaa aluehallinnoille muun muassa valtuudet määrätä ulkonaliikkumiskieltoja ja tehdä kotietsintöjä.

Ranskan hallitus hyväksyi tänään poikkeustilavaltuuksien jatkamisen kolmella kuukaudella samalla kun tilanne mellakka-alueilla näytti edelleen rauhoittuvan. Poikkeustilalain nojalla levottomille alueille on voitu julistaa ulkonaliikkumiskieltoja.

Poliisin mukaan maanantain vastaisen yön hyökkäyksissä poltettiin 280 autoa, mikä on selvästi vähemmän kuin edellisyönä, jolloin mellakointi jo osoitti hiipumisen merkkejä. Viikko sitten levottomuuksien ollessa pahimmallaan tuhottiin yön aikana 1400 autoa.

Noin 115 ihmistä pidätettiin, mikä nosti mellakoinnin vuoksi pidätettyjen määrän yli 2700:aan.

Ranskan hallitus otti viime viikon tiistaina käyttöön 50 vuotta vanhan lain, joka antoi aluehallinnolle muun muassa valtuudet määrätä ulkonaliikkumiskieltoja, tehdä kotietsintöjä ja kieltää joukkokokoukset.

Poikkeustilavaltuuksien jatkamisesta päätettiin hallituksen istunnossa, jota johti presidentti Jacques Chirac. Jatkaminen vaatii uuden lain, joka parlamentin on hyväksyttävä. Sen uskotaan kuitenkin menevän läpi ongelmitta sekä ylä- että alahuoneessa vielä alkuviikosta.

Chiracin mukaan pidennys on "täysin väliaikainen ja lakia käytetään vain tilanteissa, joissa se on ehdottoman tarpeellinen".

(STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 14.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.