Mainos

Ranskan armeija tilasi 110 Sisua

Sisu Auto toimittaa Ranskan puolustusvoimille 110 Sisu kuorma-autoa. Autot valmistetaan Sisun Karjaan-tehtaalla.

Partekin tytäryhtiö Sisu Auto toimittaa Ranskan puolustusvoimille 110 Sisu kuorma-autoa. Autot valmistetaan Sisun Karjaan-tehtaalla. Ensimmäiset Ranskan puolustusministeriön tilaamista autoista toimitetaan ensi syksynä, mutta varsinaisesti toimitukset ajoittuvat vuosille 2003-2004.

Tilauksen arvo nousee runsaaseen 10 miljoonaan euroon. -Tilaus on meille erittäin merkittävä sekä kaupallisesti että tuotannollisesti, Sisu Auton toimitusjohtaja Nils Hagman sanoo. Yli sadan auton tilaus kattaa viidenneksen Sisu Auton noin 500 auton vuosituotannosta. Lisäksi Ranskan armeija on Sisulle uusi asiakas, eikä se ole tiettävästi viime vuosina ostanut isompia sotilasajoneuvopartioita.

Kauppa vahvistaa Sisun asemaa erikois- ja sotilasajoneuvojen valmistajana, ja Hagmanin mukaan on tiettyjä toiveita siitä, että nyt saatu tilaus voisi poikia myös jatkokauppoja.

Sisu Auto toimii Sisu-kuorma-autojen valmistuksen lisäksi myös Renault-kuorma-autojen maahantuojana Suomessa ja vastaa molempien merkkien myynnistä, huollosta ja varaosatoiminnoista. Yhtiön liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 550 työntekijää. Nyt tehdyn kaupan sopijaosapuolina ovat Ranskan Puolustusministeriö ja Renault Trucks Defence.

Sisun osalta kauppa perustuu Sisu Auton ja Renault Trucksin vuonna 1997 solmittuun yhteistyösopimukseen, jonka mukaan Sisu täydentää Renaultin mallistoa raskailla Sisu-kuorma-autoilla, joita Renault myy Euroopassa itsenäisenä tuotemerkkinä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.