Ranskan ampumahiihtotähti joutui röyhkeän huijauksen kohteeksi – norjalaislegenda tylyttää rajusti kyseenalaiseen temppuun sortunutta valmentajaa

Ranskan Martin Fourcade joutui Norjan päävalmentajan Siegfried Mazetin huijaamaksi lauantaisessa ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokilpailussa Oberhofissa.

Fourcade taisteli viimeiseen ammuntaan tullessa tiukasti voitosta Norjan Johannes Thingnes Bön kanssa. Hieman ennen ampumapaikkaa Norjan valmentaja pyysi kollegaansa Egil Kristiansenia huutamaan Bölle, että hänen pitäisi kiirehtiä ensimmäiselle ampumapaikalle, joka oli suotuisampi tuulien kannalta. Mazetin tarkoituksena oli koko ajan saada Fourcade kiihdyttämään niin, että hänen sykkeensä nousisi ja ampuminen vaikeutuisi.

Huijaus onnistui Norjan kannalta mainiosti, sillä Fourcade ampui viimeisellä ampumapaikalla kaksi ohilaukausta ja valahti kisan neljänneksi. Mazet hehkutti onnistunutta taktiikkaansa norjalaiselle TV2:lle, mutta laijlegenda Ole Einar Björdalen ei Mazetin tempusta pitänyt.

– Minun mielestäni se oli provosoivaa. Hiihtäjien välillä on ollut jo monien vuosien ajan taktikointia, mutta en ole ikinä kokenut, että valmentaja haluaa provosoida kärkimiesten taistelua, Björndalen kommentoi TV2:lle.

Björndalenin mukaan vielä viime kaudella Ranskan valmennustiimissä toiminut Mazet käytti henkilökohtaisia tietojaan häikäilettömästi Fourcadea vastaan, mikä ei ole millään tavalla hyvän urheiluhengen mukaista.

– Valmentaja lähetti viestejä häiritäkseen ampumahiihdon kuningasta Martin Fourcadea. Hän käytti yksityisiä tietojaan hänen entisestä kollegastaan, jotta tuhoaisi hänen kilpailunsa. Se ei ole mukavaa. Kun kuulin siitä, minua hävetti olla norjalainen, Björdalen tylyttää.

Suomessa asiasta ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat