Ampumahiihdon MM-viestissä puhkesi raju riita: Ruotsalaisässä tukkanuottasilla supertähti Martin Fourcaden kanssa – "Hän tuli päälleni"

Ruotsin Sebastian Samuelsson ja Ranskan Martin Fourcade ajautuivat Östersundissa tukkanuottasille ampumahiihdon miesten MM-viestin kuudennen sijan ratkaisseen kiritaistelun tapahtumista. 

Lajin supertähti Fourcade ja Ruotsin ykkösmies Samuelsson tulivat ankkureina peräkanaa maaliin. Ammunnassa pahasti epäonnistunut, kahdelle sakkokierrokselle joutunut Fourcade toi Ranskan kuudenneksi, kun taas Ruotsi jäi seitsemännelle sijalle. Ruotsi teki kuitenkin Ranskaa vastaan protestin.

Samuelssonin mukaan loppuratkaisuissa nähtiin välikohtaus, jossa Fourcade "taklasi" hänet. 

– Sauvani meni siksi poikki. Minusta se ei ollut kovin kivasti tehty, Samuelsson sanoi Aftonbladetille.

– Valitsin linjan ja hänen olisi tullut valita toinen linja, mutta hän ei tehnyt sitä. Onneksi se oli vain kuudes sija, uskon, että olisin muuten ollut tuohtuneempi.

Fourcade ei tehnyt näkemyksensä mukaan mitään epäurheilijamaista.

– Hän (Samuelsson) yritti mennä oikealle, mutta minä olin jo siellä, eikä ole mahdollista mennä samalla linjalla. Hän yritti blokata minut ja rikkoi sitten sauvansa sukseeni. Se oli siinä, Fourcade setvi.

Fourcadelta kysyttiin myös mielipidettä Ruotsin jättämään protestiin.

– Toivon, että he tulevat pyytämään minulta anteeksi protestin jättämistä, mutta luulen, että he eivät tee niin. Jos minä häviän, tulen pyytämään Ruotsilta anteeksi joka tapauksessa.

Aftonbladet uteli luonnollisesti Samuelssonilta kommentteja Fourcaden reaktioihin.

– En ole mielestäni tehnyt mitään, josta pyytää anteeksi. Hän tuli päälleni, sauvani rikkoontui ja tulimme seitsemänneksi kuudennen tilan sijasta, Samuelsson tokaisi.

Samuelsson vahvisti, ettei hän aio pyytää anteeksi. Samaa sanoi Ruotsin päävalmentaja Wolfgang Pichler.

– Fourcade on fantastinen urheilija, mutta meidän mielestämme hän teki väärin, Pichler kommentoi.

Fourcade on ollut kaukana parhaasta iskustaan eikä ole yltänyt Östersundissa yhteenkään mitaliin. Samuelssonilla on pronssi sekapariviestistä Hanna Öbergin parina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja