Ampumahiihtotähti raivosi itselleen maalissa – voitti MM-kultaa ja nousi Ole Einar Björndalenin rinnalle

Ampumahiihdon ranskalaissuuruus Martin Fourcade sätti itseään 20 kilometrin normaalimatkan maalissa, mutta pääsi lopulta juhlimaan maailmanmestaruutta Italian Anterselvassa keskiviikkona. 

Fourcade ampui kisan ainoan sakkominuuttinsa viimeisellä laukauksella. Hän osoitti pettymyksensä raivoamalla ja takomalla käsillä päätään ylittäessään maaliviivan. 

– Se oli juniorimainen virhe. Olin niin pettynyt, Fourcade kertasi norjalaiselle NRK:lle. 

– Tiesin, että virhe avasi oven Johannekselle (norjalaistähti Thingnes Bö), ja pelkäsin, että hän hyödyntää sen. 

Fourcaden jälkeen startannut Bö olisi hyvin todennäköisesti napannut mestaruuden puhtaalla suorituksella viimeiseltä ampumapaikalta, mutta hän tähtäsi yhden sakon ja sai hopeaa. Fourcade voitti 57 sekunnin erolla.  

– Tiesin, että voittaisin puhtaalla ammunnalla. Se on hyvä tunne viimeisessä ammunnassa, mutta niin ei tapahtunut. Sain sen, mitä ansaitsin, Bö totesi. 

Fourcade, 31, on voittanut urallaan 12 MM-kultaa, joista 11 on henkilökohtaisilta matkoilta. Se sivuaa norjalaislegenda Ole Einar Björndalenin ennätystä. 

Kilpailusta pronssia otti Itävallan Dominik Landertinger. Suomalaisista Olli Hiidensalo oli 66:s, Tero Seppälä 87:s ja Jaakko Ranta 95:s. Hiidensalolle kertyi viisi, Seppälälle yhdeksän ja Rannalle seitsemän ohilaukausta.

Lue myös:

    Uusimmat