Maailmanmestarin teko sai kilpakumppaneilta valtavaa kritiikkiä – "Ei mikään superhyvä esimerkki"

Ampumahiihdon MM-kisojen päätösmatkalla yhteislähtökilpailussa koettiin eriskummallinen hetki, kun takaa-ajossa kultaa ottanut Ranskan Emilien Jacquelin luovutti kisan kesken.

Taustalla oli viisi hutilaukausta, joiden jälkeen Jacquelin hidasti tahtia ja oli lopulta kisan viimeinen. Kisassa oli mukana 30 urheilijaa. Ranskalainen jäi voittaja Sturla Holm Laegreidistä yli seitsemän minuuttia. Hän jopa pysähtyi viimeisellä kierroksella halaamaan joukkueen johtohenkilöä.

Ruotsin maaajoukkueen valmentajan Johannes Lukaksen mukaan samanlaista ei olisi tapahtunut, mikäli kyseessä olisi ollut ruotsalainen urheilija.

– Emme koskaan tekisi niin. Jos joku Ruotsin joukkueesta lopettaisi hiihtämisen, huutaisin heille, että jatkakaa, Lukas sanoi Expressenille.

Pyeongchangin talviolympialaisissa viestikultaa voittaneet Peppe Femling ja Sebastian Samuelsson olivat valmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Tuo ei ole mikään superhyvä esimerkki. Meillä on kuitenkin 30 parasta kilpailemassa ja silloin tulisi nyt ainakin antaa kaikkensa startista maaliin saakka, Femling totesi.

– En koskaan tekisi niin MM-kisoissa. Minusta MM-kisoissa tulee aina antaa kaikkensa, Samuelsson summasi.

Jacquelin on voittanut yhteensä kuusi MM-mitalia, joista kolme on kultaisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja