Yrittivätkö Norjan ampumahiihtäjät sabotoida italialaistähden voittotaistelun? Dorothea Wiereriltä hurja syytös

9:18
Kaisa Mäkäräisen ura päättyi samassa kilpailussa, jossa Wiererin maailmancupin voitto sinetöityi.

Italian ampumahiihtotähti Dorothea Wierer on esittänyt syytöksiä norjalaisia kilpakumppaneitaan kohtaan Kontiolahden maailmancupin tapahtumiin liittyen. Wiererin mukaan kilpailuissa ei toteutunut jalo urheiluhenki.

Wiererin näkemyksen mukaan Norjan maajoukkue oli yhdistynyt häntä vastaan auttaakseen maanaisensa Tirill Eckhoffin maailmancupin kokonaiskilpailun voittoon. Italialainen oli vaatimattomalla norjan kielen taidollaan tulkinnut Ingrid Landmark Tandrevoldin saaneen norjalaisvalmentajilta käskyn hankaloittaa Wiererin kilpailua.

– Ymmärrän sen taktisena tekona, mutta he yrittivät myös astua suksilleni. Tuollainen asenne oli minulle pettymys. Ampumahiihto ei ole joukkuelaji, eikä sen pitäisi olla yhteistyötä - vielä vähemmän kanssakilpailijoiden kisan tuhoamista, Wierer sanoi norjalaislehti VG:n mukaan.

Norjan maajoukkueessa ei allekirjoitettu Wiererin väitteitä.

– Toisen urheilijan kilpailun sabotointi on käsittämätön ajatus. Me emme tekisi sellaista. Hänen tasoisensa urheilijan pitäisi jättää tuollaiset lausunnot sanomatta, manageri Per Arne Botnan sanoo.

Botnanin mukaan hän toteutti ladun varressa normaalia viestintää urheilijoilleen.

Wierer oli lopputuloksissa 11. ja Eckhoff kymmenes. Italialainen voitti kokonaiskilpailun näin seitsemän pisteen erolla.

Eckhoff ihmetteli, miksi Wierer ei tullut puhumaan hänelle asiasta suoraan kilpailun jälkeen.

– Dorothea on niin kokenut, että jos tuollaista olisi tapahtunut, hän olisi ottanut sen esille heti maalissa eikä viikkojen jälkeen mediassa. Puhuimme päivän jälkeen paljon. Saatoin ymmärtää hänet väärin, mutta tunsin meidän olleen tuolloin ystäviä, Eckhoff sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja