Ranskalaisnuori syyttää poliisia mellakoihin johtaneesta onnettomuudesta

Lähiöissä asuvat nuoret ovat syyttäneet poliisia rasismista, epäluuloista siirtolaistaustaisia nuoria vastaan sekä liian kovista otteista tarkastusten ja pidätysten yhteydessä.

Sähköiskusta hengissä selvinnyt ranskalaisnuori syyttää poliisia onnettomuudesta, joka johti kahden hänen ystävänsä kuolemaan sekä laajojen lähiömellakoiden alkuun lokakuun lopulla.

Muhittin Altun, 17, on toipumassa pahoista palovammoista. Hän selviytyi lokakuun 27. päivänä tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa hänen ystävänsä Bouna Traore, 15, ja Zyed Benna, 17, kuolivat.

Altunin mukaan pojat pakenivat poliisia sähkönjakelurakennukseen, missä he saivat voimakkaan sähköiskun muuntajasta. Poliisit olivat yrittäneet pysäyttää pojat tarkastaakseen heidän henkilöllisyytensä, minkä pojat olivat tienneet johtavan ongelmiin.

-Emme halunneet päätyä tarkastukseen. Olen kokenut sen aikaisemmin, eikä se suju hyvin, Altun kertoi Le Parisien -sanomalehden haastattelussa.

Lähiöissä asuvat nuoret ovat syyttäneet poliisia rasismista, epäluuloista siirtolaistaustaisia nuoria vastaan sekä liian kovista otteista tarkastusten ja pidätysten yhteydessä.

Altun kertoi, että pojat olivat piileskelleet poliisia puolisen tuntia, kun sähkövirta osui heihin.

-Ystäväni lennähtivät vasemmalle, minä oikealle. Näin kuin unessa, kuinka vaatteeni paloivat. Sitten välähti toisen kerran. Kun katsoin Bounaan, hänen niskansa oli muuttunut harmaaksi. Olin hyvin peloissani, Altun muisteli lehdelle.

Poliisi kuulusteli Altunia jo sairaalassa, kun tämä oli yksin huoneessaan. Häneltä vaadittiin monisivuinen lausunto, minkä jälkeen yksi poliiseista oli kysynyt häneltä, tietääkö hän "mitä Clichyssä tapahtuu teidän typeryytenne takia".

Ranskan lähiöiden parisen viikkoa kestäneissä mellakoissa poltettiin lähes 10 000 autoa ja yli 3200 ihmistä pidätettiin.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat