Mainos

Ranskalaisministeri: Arafatin kunto huono, mutta vakaa

Arafatin terveydentilasta ei saatu tänään tarkkoja tietoja, mutta hänen arvellaan olevan lähellä kuolemaa. Ranskan ulkoministeri kertoo Arafatin tilan olevan vakaa, mutta erittäin vakava.

Ranskan ulkoministerin Michel Barnierin mukaan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin terveydentila on "hyvin vakava, mutta vakaa".

- Sanoisin, että hänen tilanteensa on hyvin vaikeaselkoinen ja hyvin vakava, mutta vakaa, Barnier muotoili LCI-televisiokanavan haastattelussa.

Barnier myös vahvisti, että kolme korkea-arvoista palestiinalaisjohtajaa saapuu Pariisiin maanantaina. Kolmikkoon kuuluvat Fatahin kakkosmies Mahmoud Abbas, palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurei ja palestiinalaisten ulkoministeri Nabil Shaath.

Palestiinalaisten kansallisen turvallisuuden neuvosto oli aamulla koolla Ramallahissa kuulemassa pääministeri Ahmed Qurein selvitystä eilisestä Gazan kokouksesta, johon osallistui 13 palestiinalaisryhmittymää. Gazassa hyväksyttiin turvallisuussuunnitelma.

Arafatin terveydentilasta ei saatu tänään tarkkoja tietoja, mutta hänen arvellaan olevan lähellä kuolemaa. Nimettömänä pysyttelevän palestiinalaislähteen mukaan Arafatilla on maksavika, eikä hänen tilansa kohene. Lähteen mukaan palestiinalaisviranomaiset harkitsevan Arafatin siirtämistä Pariisista sairaalaan Kairoon.

Arafatia hoitavan Percyn sotilassairaalan edustaja sanoi päivällä, ettei Arafatin tilassa ole tapahtunut muutosta sitten eileisen. Edustaja ei maininnut mitään maksaviasta tai mahdollisesta muusta sairaudesta, joka Arafatilta olisi kyetty havaitsemaan.

Arafatin avustaja Nabil Abu Rdainah on kiistänyt Arafatin olevan koomassa.

Israelin hallituslähteiden mukaan maan puolustusministeriö on saanut valmiiksi suunnitelman Arafatin hautaamisesta Gazan alueelle. Arafat itse on halunnut tulla haudatuksi Jerusalemiin, mitä Israel ei hyväksy.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.