Mainos

Ranska tukee uusia Iran-pakotteita

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad syyttää läntää yrityksistä vähentää Iranin vaikutusvaltaa maan ydinohjelmaa suitsimalla.

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner sanoo, että Ranska tukee uusien pakotteiden määräämistä Iranille nopeassa tahdissa, jos maa ei edelleenkään suostu peräytymään uraanin rikastamisesta.

- Iranilla on yhä aikaa pidättyä rikastuspyrkimyksissään. Muuten, kuten päätöslauselmassa 1747 todetaan, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin viedä asioita eteenpäin turvallisuusneuvostossa, sanottiin Kouchnerin kanslian antamassa lausunnossa.

- Jos näin käy, toivon että pystymme nopeasti hyväksymään uudet pakotteet, jotka osoittavat Iranille, että sen valitsemaa tietä ei hyväksytä ja että se ajaa itsensä tällä tavalla vain entistä pahemmin eristyksiin, Kouchner jatkoi.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on sanonut, että Iran on pääsemässä lähelle "lopullisia päämääriään". Samalla presidentti syytti länttä yrityksistä vähentää Iranin vaikutusvaltaa ydinohjelmaa suitsimalla.

- Viholliset haluavat meidän antautuvan, jotta Iranilla ei olisi sananvaltaa maailmassa. Mutta koska Iranin kansa on tukenamme, me emme pelkää vihollistemme psykologista sodankäyntiä. Jumalan avulla saavutamme lopulliset päämäärämme, Ahmadinejad jyrisi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.