Mainos

Rankkasade homehdutti pienen virolaiskoulun – tulvan todellinen syy löytyi sadevesiputkesta

Home pakotti pienen koulun suuriin homekorjauksiin ja sulkemaan kaksi luokkahuonetta Jõhvissa Koillis-Virossa. Se itsessään ei ole kovinkaan harvinaista, Suomessakaan. Homehtumisen syy sen sijaan on erikoinen.

Viime kuun viimeisellä viikolla Jõhvissa satoi vettä olan takaa. Varsinkin viikonloppuna 18.-20. elokuuta vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Põhjarannik.ee -verkkolehti kirjoittaa, että Jõhvin peruskoulussa ei ollut ketään paikalla näkemässä, kun vesi pääsi sisään nelikerroksiseen rakennukseen. Kouluviikon alkaessa tulva huomattiin, luokat kuivattiin ja työtä jatkettiin.

Rehtori Riina Mihkelson kertoo lehdelle, että jonkin ajan kuluttua seiniin alkoi ilmestyä sinivihreitä pilkkuja ja laikkuja. Havaittiin, että vanhan koulutalon seinien sisällä ollut sahanpuru ei ollut kuivanut. Kostea täyte oli homehtunut pahasti.

Tulvan aiheuttajaa etsittiin pitkään, kunnes se paljastui koulun katolta maahan ulottuvasta sadevesiputkesta. Putkesta löytyi tennispallo, joka oli lentänyt katolle ja vierinyt siitä putkeen. Rehtori ei osannut sanoa lehden haastattelussa, oliko huono-onninen pallo päätynyt katolle jonkun oman oppilaan heittämänä vai esimerkiksi viereisen lukion katolta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.