Rallikärpänen puraisi: Noora Hautakangas osti ralliauton

Entinen Miss Suomi Noora Hautakangas kilpailee viikonloppuna rallisprintissä Hämeenlinnassa. Tällä kertaa ajopelinä on oma ralliauto.

Vuoden 2007 Miss Suomi Noora Hautakangas hyppää ralliautonsa rattiin tänä viikonloppuna Hämeenlinnassa järjestettävässä Future Cupissa. Viime kesänä ensimmäistä kertaa rallikilpailuihin osallistunut Hautakangas innostui lajista totaalisesti.

– Rallikärpäsen puremana ostin oman ralliauton. Se on N-sarjalainen Mitsubishi Evolution 9, ja siinä on noin 350 hevosvoimaa. Tämä on ensimmäinen kilpailuni omalla autolla, Noora kertoi.

Voicen iltapäiväjuontajana toimiva nainen jännitti perjantaista starttia aamusta lähtien.

– Naisten sarjassa on kaksitoista kilpailijaa ja tiukka taisto tulee. Toivon pääseväni kuuden parhaan joukkoon. Jännittää ihan perkuleesti. Syke on sata ja jotain. Nilkka suorana painetaan, Noora nauroi.

Hautakangas sanoo, että hänet on otettu mukaan miesvaltaiseen ralliporukkaan "älyttömän hyvin". Hyvät tulokset kilpailuissa yllättivät monet.

– Moni on tietysti yllättynyt, kun on ensin katsonut, että mikäs misukka sieltä tulee. Taustani on herättänyt mielenkiintoa, mutta minulla on vauhti niin verissä ja laji on ollut intohimoni jo useamman vuoden. Varikolla on paljon tuttuja, joita tulee moikattua.

Moottoriurheilu yhdistää

Ralliautoilu yhdistää Nooraa ja tämän kihlattua. Moottoriurheilua harrastetaan perheessä myös sohvalta käsin formula ykkösiä katsellen.

– Kisaaminen on minun juttuni, mutta puolisoni on myös innokas moottoriurheiluharrastaja. Hän on intohimoinen motocrossfani, ja hän on myös ajanut motocrossia harrastusmielessä, juontajakaunotar sanoi.

Tänä viikonloppuna Noora näkee monet tutut kasvot Vanajanlinnassa kilparadan varrella.

– Paikalla ovat mieheni, veljeni ja hänen puolisonsa, sekä kummipoikani. Lauantaina paikalle kannustamaan saapuu tyttökavereitani. Lauantaina kilpailujen jälkeen juhlimme naisten kesken skumpan merkeissä. Silloin nostamme maljat joko menestykselle tai häviölle, pirteä Noora suunnitteli.

F1-kuski Sebastian Wettel on tunnettu ajamisestaan mummolta saatu onnenkolikko kengässään. Noora suunnitteli piilottavansa onnea tuovan kolikon naiselle sopivampaan paikkaan.

– Minähän voisin laittaa onnenkolikon rintsikoihin, rempseä juontaja nauroi.

(MTV3 – SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat