Mainos

Ralli-Vatasen ilmastopuheet saavat huutia

Vihreiden eurovaaliehdokas, tiedetoimittaja Pasi Toiviainen on tyrmistynyt kilpakumppaninsa Ari Vatasen MTV3:n Vaaliväittelyssä esittämistä ilmastoskeptisistä lausunnoista.

- Tiedän, että poliitikkojen kevyenpuoleiset kommentit mielellään unohdetaan nopeasti, mutta Vatasen viimeviikkoisia väittämiä ei voi sivuuttaa ilman kritiikkiä, Toiviainen sanoo.

Vatanen kertoi MTV3:n nettisivujen Vaaliväittelyssä, että Vihreät haluavat museoida ilmaston ja että IPCC "ei puhu" ilmaston historiasta.

Toiviaisen mukaan Vatanen paljastaa olevansa aiheesta täysin tietämätön.

- Todellisuudessa pelkästään IPCC:n viimeisimmässä arviointiraportissa ilmaston historiaa käsittelevä luku on yli 60-sivuinen, täynnä viitteitä alan tutkimukseen ja aihetta sivutaan myös raportin monissa muissa osissa.

Toiviainen sanoo, että Ilmatieteen laitoksen mukaan maapallon 2–3 asteen lämpeneminen on jo lähes väistämätöntä. EU:n tutkijat ovat puolestaan todenneet, että mikäli maapallo lämpenee yli 4 astetta, se ylittää niin fysikaalisten, biologisten kuin yhteiskunnallistenkin järjestelmien sopeutumiskyvyn.

- Eurovaaliehdokas Vatanen kutsui Vihreitä ilmastohysteerikoiksi. Toiset ovat puolestaan nimitelleet tavallani ajattelevia ilmastoalarmisteiksi ja ainakin tämän tittelin kannan ylpeydellä. Suosittelen epäilijöille säännöllistä tiedelehtien seuraamista, Toiviainen kuittaa Kokoomuksen listoista europarlamenttiin pyrkivän Vatasen puheet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.