Mainos

Rakennusyritykset aikovat lisätä venäläistyövoimaa

Neljä viidestä yrityksestä aikoo palkata lähivuosina työvoimaa itänaapurista.

Venäläisen työvoiman käyttö on voimakkaassa kasvussa suomalaisissa rakennusyrityksissä. Kauppa- ja teollisuusministeriön teettämässä tutkimuksessa mukana olleista yrityksistä jopa neljä viidestä aikoo palkata venäläistä työvoimaa vuoteen 2010 mennessä.

Tutkimuksen mukaan venäläisen työvoiman käyttö voisi parantaa yritysten kilpailukykyä sekä kotimaisissa kohteissa että Venäjällä. Jo nyt yritykset ovat lisäämässä venäläisten käyttöä, mutta eri työtehtäviin tarvitaan lähes poikkeuksetta täydennyskoulutusta.

Eniten täydennyskoulutusta tarvitaan venäläisen henkilöstön kielitaidossa, työturvallisuudessa ja laatuun liittyvissä asioissa. Tutkimus suositteleekin, että suomalais-venäläisen koulutuksen koordinointimahdollisuuksia Pietarissa selvitettäisiin. Myös rakennusalan vaihto-ohjelmia voitaisiin aloittaa.

Venäjän talouskasvu on vauhdittanut maan rakennusmarkkinat 10 prosentin vuosittaiseen kasvuun tällä vuosikymmenellä. Venäjän osuus Suomen rakennusyhtiöiden ulkomaisesta laskutuksesta on nykyisin lähes neljännes.

Turun kauppakorkeakoulun Pan-Eurooppa -instituutissa valmistunut tutkimus kartoitti 40 suomalaisyrityksen kokemuksia venäläisestä työvoimasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.