Mainos

Rakennusliitto uhkaa pysäyttää työt Olkiluodossa

Työt Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla pysähtyvät, jos Rakennusliiton vaamuksiin liiton toimitsijoiden pysyvistä kulkuluvista työmaalle ei suostuta.

Rakennusliitto uhkaa Olkiluodon ydinvoimalatyömaata lakolla. Liiton mukaan rakennuttaja Teollisuuden Voima TVO ja työmaan ulkomaiset yritykset Siemens ja Framatome ovat sopineet, ettei liiton toimitsijoita päästetä työmaalle muuten kuin niiden kutsusta.

Rakennusliiton toisen puheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan liitto pysäyttelee töitä "tarvittavissa määrin", mikäli TVO ei suostu liiton vaatimuksiin.

- Lähdemme siitä, että meidän toimitsijoiden pitää päästä vapaasti kaikille Suomen rakennustyömaille.

Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla työskentelee Suokkaan mukaan viitisenkymmentä Rakennusliiton jäsentä ja noin kymmenkertainen määrä ulkomaalaisia työntekijöitä.

- Jos Rakennusliiton toimitsijat sieltä suljetaan ulos, niin käytännössä näiden ulkomaalaisten työehtoja ei valvo kukaan.

Sekä Rakennusliitossa että TVO:ssa uskotaan, että asia saadaan kuntoon ensi maanantain ja tiistain neuvotteluissa.

TVO:n projektijohtajan Martin Landtman perustelee kulkuluvan saamisen vaikeutta ydinvoimalatyömaan turvallisuusmääräyksillä.

- Kenelläkään ulkopuolisella ei ole pysyvää päästyä työmaalle. Ainoastaan henkilöt, joilla on työpaikka siellä, jotka ovat läpäisseet turvatarkastukset, heillä on kulkulupa. Kaikki muut vieraat hoidetaan tapauskohtaisesti, se käy meidän hyvin tarkan proseduurin kautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.