Mainos

Rakennusalan konkurssit lisääntyivät

Kaikkiaan konkurssien määrä pysyi viime vuonna vuoden 2005 tasolla. Sen sijaan yritysaneerausten kokonaismäärä kasvoi.

Rakennusalan konkurssien määrä on noussut viime vuonna yli kymmenen prosenttia edellisvuodesta. Tilastokeskuksen mukaan alalla pantiin viime vuonna vireille 459 konkurssia, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin vuonna 2005.

Rakentamisen lisäksi konkurssien määrä lisääntyi muiden palveluiden yrityksissä. Sen sijaan maa- ja metsätaloudessa, teollisuudessa, kaupassa, kuljetuksissa sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa konkurssien määrä väheni.

Kaikkiaan konkurssien määrä nousi viime vuonna vain hieman edellisvuodesta. Viime vuonna pantiin vireille 2285 konkurssia, mikä on vain seitsemän enemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä sen sijaan laski 1200:lla runsaaseen 8700:aan.

Yrityssaneerausten kokonaismäärä puolestaan lisääntyi. Viime vuoden aikana vireille tuli 302 yrityssaneerausta, mikä on 33 enemmän kuin vuonna 2005. Yrityssaneerausten määrä lisääntyi tai pysyi edellisvuoden tasolla kaikilla muilla aloilla paitsi metsä- ja kalataloudessa sekä rakentamisessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.