Rajussa ulosajossa selkänsä murtanut Sophia Flörsch jahtaa unelmaansa ennakkoluuloja kumoten – "Ihmiset sanovat, etten tule pärjäämään"

Marraskuussa 2018 rajussa kolarissa selkänsä murtanut Sophia Flörsch jahtaa unelmaansa häneen kohdistuneista ennakkoluuloista huolimatta. Loukkaantumisesta kuntoutuminen on tuonut vain lisää motivaatiota.

Flörsch ajoi ulos rajusti lähes 300 kilometrin tuntivauhdilla Macaon klassikkokisassa marraskuussa 2018. Flörsch kolaroi edessä ajavan kuljettajan kanssa, minkä jälkeen hänen autonsa ponnahti rajun ilmalennon päätteeksi ratavallien yli. Flörsch on nähnyt videon rajusta kolaristaan, mutta ei enää tuhlaa aikaa sen muistelemiseen.

– Jos katson sen videon, en vieläkään usko, että minä lennän siinä, koska autossa se ei tuntunut siltä. Olen tietysti ollut kolareissa aiemminkin. Haastattelujen lisäksi en puhu tai ajattele sitä enää, koska tuntuu, että se tapahtui jo aikoja sitten, Flörsch toteaa CNN:n haastattelussa.

Vaikka Flörsch sai kolarissa murtuman selkärankaansa, oli lahjakkaalle saksalaiselle alusta alkaen selvää, että kilpaura jatkuu. Kuntoutukseen Flörsch ammensi voimia unelmistaan.

– Minulle oli aina selvää, että palaan kilpa-autoilun pariin taistelemaan unelmastani. Olin varma paluustani ja tiesin, että mitä nopeammin saan lihaksieni takaisin, sitä nopeammin kuntoutuminen sujuu ja voisin olla jälleen autossa. Se piti minut motivoituneena ja antoi voimaa paiskia hommia joka päivä kovemmin, Flörsch muistelee kuntoutustaan.

Flörsch teki hiljattain historiallisen sopimuksen Formula 3 -luokassa kilpailevan Campos Racingin kanssa. Hänestä tulee sarjan ensimmäinen naiskuljettaja. Sukupuolensa vuoksi Flörsch on kohdannut urallaan paljon ennakkoluuloja ja epäilyjä.

– On ihmisiä, jotka sanovat minulle, etten tule pärjäämään, koska olen nainen. Loppujen lopuksi se vain motivoi minua enemmän.

Flörsch uskoo kuitenkin, että naiset pystyvät ratin takana täysin samanlaisiin suorituksiin kuin miehetkin, koska kilpa-autoilussa ei ole kyse ainoastaan fysiikasta.

– Kyse ei ole vain lihaksista, vaan mukana on muitakin tekijöitä. Uskon, että naiset voivat ajaa autoa aivan yhtä nopeasti kuin miehetkin. Moottoriurheilussa ei ole vielä ollut erittäin menestyksekästä naista, mutta uskon sen olevan mahdollista, Flörsch vakuuttaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja