Mainos

Rajuja väkivaltaisuuksia Pakistanissa

Kyseessä ovat pahimmat levottomuudet Pakistanissa vuosiin. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on syyttänyt maan hallitusta poliittisten väkivaltaisuuksien lietsomisesta.

Ainakin 30 ihmistä sai surmansa kiivaissa tulitaisteluissa Karachin kaupungissa Pakistanissa. Yhteenotot käytiin hallitusta tukeneiden ja opposition aktivistien välillä.

Kyseessä olivat pahimmat levottomuudet Pakistanissa vuosiin. Haavoittuneita oli noin sata.

Väkivaltaisuudet puhkesivat päivänä, jolloin äskettäin erotettu korkeimman oikeuden puheenjohtaja Iftikhar Chaudhry oli tulossa Karachiin puhumaan kannattajilleen. Valtaosa uhreista oli opposition kannattajia, jotka olivat matkalla kuulemaan erotettua tuomaria.

Chaudhry joutui jäämään väkivaltaisuuksien takia Karachin lentokentälle. Kahdeksan tunnin odottelun jälkeen hän lopulta perui puheaikeensa ja matkusti takaisin Istanbuliin.

Musharraf tuomitsi väkivallan

Presidentti Pervez Musharraf puhui illalla kymmenilletuhansille kuulijoille Istanbulissa. Hän tuomitsi väkivallan, mutta sulki pois poikkeustilan julistamisen tapahtumien takia. Musharrafin mukaan kansa on hänen tukenaan.

Samalla Musharraf lupasi nujertaa jokaisen, joka yrittää politisoida Chaudhryn erottamisen.

- Hallitus pyysi alusta alkaen tuomaria olemaan menemättä Karachiin, mutta jotkut halusivat saada poliittista hyötyä ja pakottivat hänet menemään, presidentti sanoi.

Musharraf erotti Chaudhryn maaliskuussa vallan väärinkäytöstä koskevien syytösten vuoksi. Erottaminen suututti niin oikeuslaitoksen jäsenet kuin oppositionkin. Erosta on paisunut kriisi, joka on vakavin haaste Musharrafille vuoden 1999 valtaantulon jälkeen.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syytti Pakistanin hallitusta poliittisten väkivaltaisuuksien lietsomisesta Karachissa. Järjestön mukaan Pakistanin hallitus ja paikallinen Sindhin maakunnan hallitus eivät kyenneet takaamaan kansalaisten turvallisuutta, ja poliisit katsoivat sivusta verenvuodatusta.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.