Mainos

Raju tuuli katkoi sähköjä Savossa

Puuskittain puhaltava tuuli ei ole hätäkeskusten mukaan aiheuttanut sähkökatkosten lisäksi muita ongelmia.

Navakasti puhaltanut tuuli kaatoi puita sähkölinjoille ja aiheutti katkoksia sähkönjakelussa eri puolilla Itä-Suomea ja myös Keski-Suomessa. Katkoksista kärsi eilen illalla ja yöllä ainakin 15 000 kotitaloutta.

Sähkönjakeluhäiriöitä oli eilisillasta alkaen Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa. Suurin osa vioista saatiin korjattua yön aikana, mutta energiayhtiöiden asentajilla riittää edelleen töitä.

Käyttöpäällikkö Pekka Miettinen kertoi, että pahimmillaan Savon Voiman asiakkaista lähes 8 000 oli sähköttä viime yönä. Eniten häiriöitä oli Suonenjoella, Karttulassa, Vesannolla, Lapinlahdella ja Siilinjärvellä.

Suur-Savon Sähkön jakelualueella oli enimmillään yli 4 000 asiakasta vailla sähköä. Katkoja oli eri puolilla Etelä-Savoa. Suurin osa vioista korjattiin yön aikana, mutta aamulla oli vielä noin 1 500 asiakasta sähköttä.

Myös Pohjois-Karjalassa puhuri pätki puita sähkölinjoille. Pohjois-Karjalan Sähkön toimialueella pahimmillaan noin tuhat asiakasta oli sähköttä.

Sähkökatkokset ulottuivat myös Keski-Suomen puolelle, mutta siellä lähes kaikki viat saatiin korjattua aamuun mennessä.

Vattenfallin asiakkaista noin 3 000 oli eilen illalla tai yöllä sähköä vailla enimmillään useiden tuntien ajan. Ongelmia oli lähinnä Keski-Suomessa, jonkin verran myös Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Pohjois-Savossa joitakin puita on kaatunut myös asuintalojen päälle. Teille kaatuneet puut voivat haitata myös liikennettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.