Mainos

Raju tulipalo Lahdessa vaati uhrin

Lahdessa Heinlammintie 5:ssä syttyi maanantaina iltapäivällä tulipalo, jossa menehtyi talon yläkerrassa asunut liikuntavammainen mies. Vuonna 1937 syntynyt mies ei poliisin mukaan ehtinyt pelastautua räjähdysmäisesti edenneestä palosta.

Palon syttymisaikaan kolmessa huoneistossa oli asukkaita. Kahdessa yläkerran huoneistossa ja päätyhuoneistossa oli kussakin yksin asuva mies. Toinen yläkerrassa asunut mies pelastautui ikkunan kautta palotikkaita. Myös päätyhuoneistossa asunut mies ehti turvaan palavasta talosta.

Lahden kaupungin omistama osittain kolmikerroksinen talo oli puurakenteinen ja siinä oli kuusi huoneistoa. Talo tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Lahden palopäällikkö Ilkka Pastilan mukaan miestä olisi tuskin pystytty pelastamaan, vaikka käytössä olisi ollut normaalit kaksi savusukellusparia. Palolakon takia töissä oli vain yksi pari. Sammutusavuksi hälytettiin kolme lahtelaista vapaapalokuntaa. Vanhan nelostien varressa sijaitseva talo oli jo ilmiliekeissä, kun siitä ilmoitettiin aluehälytyskeskukseen.

Palon jälkisammutus jatkui yöhön. Lahden rikospoliisi tutkii palon syttymissyytä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.