Mainos

Rajamäki lupaa pitää pelastuskopterit ilmassa

Vakiintunut pelastushelikopteritoiminta on Suomen kaltaisessa maassa välttämätön turvallisuuslisä, toteaa sisäministeri.

Sisäministeri Kari Rajamäki lupaa, että pelastushelikoptereille riittää töitä myös tulevaisuudessa. Hän luottaa siihen, että toiminnan rahoitus järjestyy valtion budjetista.

Rajamäki muistuttaa, että hallitusohjelmaan on kirjattu lääkäri- ja pelastushelikopteritoiminnan rahoittaminen valtion talousarviosta, mutta siihen ei ole vielä päästy. Hänen mielestään edistystä on kuitenkin tapahtunut.

Pelastushelikopteritoiminnan pysyvää järjestämistä ja rahoitusta valmistellaan parhaillaan työryhmässä, jota vetää sisäministeriön valtiosihteeri Kari Salmi.

Ajatuksena on, että valtio ottaisi hoitaakseen Raha-automaattiyhdistyksen nyt maksaman 11 miljoonan euron rahoitusosuuden. Koptereiden toiminnan rahoituskustannukset jakautuvat nykyisin Raha-automaattiyhdistyksen, sisäministeriön ja sairaanhoitopiirien kesken. Pelastushelikopteriyhdistyksillä on myös omaa varainkeruuta.

Nykyiset rahoitussopimukset on tehty 3-4 vuodeksi. Uudenlainen rahoitusmalli tulisi voimaan 2009-2010.

Rajamäki puhui tänään Itä-Suomen pelastushelikopterin tuki ry:n tilaisuudessa Varkaudessa. Hän tähdensi, että helikopteritoiminta on osa vakiintunutta ensihoito- ja pelastuspalvelua. Kyseessä on Suomen kaltaisessa maassa välttämätön turvallisuuslisä.

Itä-Suomen pelastushelikopterin tuki ry:n toiminnanjohtaja Jari Pääkkö uskoo, että lääkäri- ja pelastushelikoptereiden toiminta on tullut jäädäkseen. Hänen mielestään ilmassa on nyt selviä merkkejä siitä, että työ on tulossa osaksi viranomaistoimintaa.

Itäsuomalaisella pelastuskopteri Ilmarilla on ollut tänä vuonna yli 2000 hälytystä 94 kunnan alueella. Vilkkain kuukausi oli heinäkuu. Suomessa on yhteensä kuusi pelastushelikopteria.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.