Mainos

Räjähteillä uhkaillut ei vienyt dynamiittia ravintolaan

Vantaalaisen ravintolan ulkopuolella lauantaina räjähteillä uhkaillut mies ei missään vaiheessa vienyt räjähdettä sisälle ravintolaan. Poliisin kuulusteluissa on selvinnyt, että mies vei housunkauluksessaan kiinni olleen dynamiittipötkön muutaman sadan metrin päähän puun juurelle ennen menoaan ravintolaan.

Mies oli ostanut räjähteen pimeiltä markkinoilta. Miehen hallussa ollut dynamiittipötkö oli 125 gramman painoinen tehdaspakkaus. Poliisin suorittamissa kotietsinnöissä ei ole löytynyt enempää räjähteitä. Miehen mukana olleen räjähteen toimintakunto selviää myöhemmissä teknisissä tutkimuksissa.

Vuonna 1972 syntyneen, Lappeenrannasta kotoisin olevan miehen lauantai-illan toimintaa Vantaan poliisi pitää ennalta suunnittelemattomana. Komisario Juha Juurisen mukaan pääasiallinen syy tekoon oli alkoholin ja henkilökohtaisten vaikeuksien yhdistelmä. Mies on ollut kuulusteluissa yhteistyöhaluinen.

Poliisi otti miehen kiinni lauantai-iltana Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevasta ravintola Martinrallista. Silminnäkijöiden mukaan mies oli käyttäytynyt ravintolan ulkopuolella itsetuhoisesti ja uhannut räjäyttää itsensä ravintolassa. Paikalle hälytettiin poliisin erikoismiehiä ja pommiasiantuntijoita sekä varmuuden vuoksi Mediheli ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Miestä ei esitetä vangittavaksi. Häntä syytettäneen myöhemmin ainakin räjähderikoksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.