Mainos

Raivokas kirjoitus nykyäideille: ”Lakatkaa käyttäytymästä kuin olisitte parempia kuin muut”

Karen Brooksin mukaan jotkut äidit luulevat olevansa oikeutettuja enempään kuin muut, koska heillä sattuu olemaan lapsi.

Etuoikeutetut äidit käyvät Karen Brooksin hermoille. Hän sanoitti turhautumisensa  Herald Sun -lehden artikkelissa, jossa hän muistuttaa, ettei stressi ole vanhempien yksinoikeus.

Brooks luki netistä vihaisen äidin jättämän ravintola-arvostelun, jonka keskiössä oli ravintolassa sattunut tilanne: äiti vaihtoi vauvansa vaipan kahdesti pöydässä, ja hermostui, kun tämä ei ravintolan johtajasta ollut hyväksyttävää. Arviossaan äiti esimerkiksi kirjoitti, että nykyvanhempia kritisoidaan ja arvostellaan muutenkin niin paljon, etteivät he kaipaa yhtään lisästressiä.

– Stressi, paineet ja pitkä velvollisuuksien lista eivät kuulu vain äitiyteen. En epäile hetkeäkään sitä, ettemme eläisi diivojen maailmassa, jossa kaikessa on kyse minusta, minusta, minusta, minusta, minusta, Brooks sanoo.

Naisen kirjoitus ilmestyi aiemmin otsikolla "Äidit, lakatkaa käyttäytymästä kuin olisitte parempia kuin muut”.

"Vanhemmat käyttäytyvät kuin heidän lapsensa olisi jokaisen ihmisen universumin keskipiste"

Brooksin mukaan jotkut äidit luulevat olevansa tavattoman erilaisia ja oikeutettuja enempään kuin muut, koska heillä sattuu olemaan lapsi. Nykyäidit käyttäytyvät naisen mielestä kuin olisivat keksineet äitiyden käsitteen, vaikka heillä on käytössään paljon enemmän apua ja tekniikkaa kuin menneiden aikojen äideillä.

Brooksin mukaan sosiaalisessa mediassa ja blogeissa äidit luovat illuusion maailmasta, jossa lapsen saaminen ja kasvattaminen on uskomaton saavutus, joka yksinään oikeuttaa erilaisiin etuihin. Samalla lapset riekkuvat ravintoloissa, lennoilla, sairaaloissa ja kaupoissa vailla kuria.

– Mitä on tapahtunut sille, että jo pieni lapsi opetettaisiin kunnioittamaan muita ja näiden tarpeita ja prioriteetteja? Mitä tapahtui johdonmukaisten sääntöjen ja lapsen ikään sopivien rajojen asettamiselle, varsinkin yhteisissä tiloissa? Tämän kaiken sijaan vanhemmat käyttäytyvät kuin heidän lapsensa olisi jokaisen ihmisen universumin keskipiste, Brooks kirjoittaa.

Lopuksi hän muistuttaa, ettei yksi äiti ole äitiytensä vuoksi oikeutettu yhtään enempään kuin muut, vaikka hän omasta mielestään olisi stressaantunein vanhempi koko maailmassa.

1:17

Tästä tiedät, että toiminnassasi saattaa olla parantamisen varaa...

 • Saarnaat kaverisi lapsen huonoista tavoista samalla, kun oma murusesi tuhoaa ystäväsi puhelimen. Korjaat tilanteen sanomalla "lapset ovat lapsia".
 • Itse asiassa korjaat minkä tahansa tilanteen sanomalla "lapset ovat lapsia". Poika potkii junamatkustajan kassia? Hän on vain lapsi! Tytär kiskoo hedelmät kaupan tiskiltä lattialle? Hän on vain lapsi!
 • Lapsillasi ei ole minkäänlaisia rajoja, koska he ovat "niin fiksuja lapsiksi".
 • Et koskaan henno kurittaa lastasi minkään vuoksi. 
 • Et kestä minkäänlaisia neuvoja, ohjeita tai arvosteluja vanhemmuuttasi koskien. Edes sukulaistesi vaatelahjat eivät kelpaa, koska sinun lapsesi ansaitsevat "jotakin parempaa".
 • Et anna sukulaisen tai ystävän koskea vauvaasi, koska hän on epäsiisti. Sinun vauvasi ansaitsee ympärilleen vain Chanel-jakkuihin puettuja älymystön jäseniä!
 • Arvostelet suureen ääneen muita äitejä ja sitä, miten huonoa työtä he tekevät. Esittelet omaa pesuettasi äitiyden huippusaavutuksena, johon muidenkin tulisi pyrkiä.
 • Jos lastasi on kuritettu koulussa, hyökkäät silmittömästi opettajien kimppuun. Miten he kehtaavat ottaa lapsesi puhelimen pois tunnilla, törkeyden huippu!
 • Et tajua, miten jotkut ihmiset eivät halua lapsia. Kyseenalaistat heidän toimiaan suureen ääneen voivottelemalla samalla, ettei elämästä vain voi ymmärtää yhtään mitään, jos ei ole saanut lasta.

***

0:52

Lähde: Herald Sun 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.