Mainos

”Olemme vain puolittain läsnä lapsillemme” – äidin silmiä avaava kirjoitus nykyajan paineista

Vanhempien täydellisyyden tavoittelu voi erään äidin mukaan vaikuttaa erittäin negatiivisesti lapsiin.

Vasta saatuaan ensimmäisen lapsensa australialainen bloggari Constance Hall ymmärsi, kuinka rankkaa äitinä oleminen oikein onkaan. Eräänä päivänä hän kysyi isältään, kuinka ihmeessä hänen isoäitinsä oikein oli pystynyt huolehtimaan 11 lapsesta lähes yksin. Isän vastaus oli yksinkertainen, mutta sisälsi voimakkaan viestin: "Hän ei ollut läsnä vain puolittain, niin kuin äidit nykypäivänä ovat".

– Hänen ei tarvinnut mennä pankkiin, supermarkettiin joka päivä, hän ei odottanut näyttävänsä tyrmäävältä heti synnytyksen jälkeen, hän ei koskaan painostanut lapsiaan saavuttamaan kolmen viikon ikäisille astetettuja tavoitteita tai pitänyt kotiaan putipuhtaana. Hän vain vietti aikaa lasten kanssa ulkona ja nautti siitä, Hall kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Ulkoiset paineet menevät lasten edelle

Hallin mukaan nykypäivänä hän ja muut äidit stressaavat liikaa äitinä olemisesta sen sijaan, että he olisivat aidosti läsnä lapsilleen. 

– Monet meistä eivät oikeasti nauti lapsistaan ja olemme vain puolittain läsnä, koska meillä on jatkuva paine saada kaikki täydelliseksi. Mennä kuntosalille, vastata sähköposteihin, maksaa laskuja, kokata luomukaalia, yhdistellä sitä, saada se näyttämään pihviltä niin, ettei kukaan tiedä sen olevan kaalia, mennä lääkäriin, peseytyä, tankata auto, värjätä harmaat piiloon, tehdä lapsille lounasta, koska ilman näitä asioita sinut tuomitaan, äiti luettelee nykypäivän vaatimuksia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hall kertoo vihdoin ymmärtäneensä, että lasten kanssa vietetty aika on ulkoisten tavoitteiden saavuttamista tärkeämpää. Lapsille pitäisi olla läsnä, eikä vain kuunnella heitä hetki ja ryhtyä sitten tekemään jotain muuta.

Naisen mukaan vanhempien välinpitämätön käytös voi johtaa siihen, että lapset tuntevat itsensä arvottomiksi ja merkityksettömiksi. Miltä sinusta itse tuntuisi, jos joutuisit puhumaan henkilölle, joka haukottelee, vastaa samaan aikaan viesteihin ja ainoastaan nyökyttelee vastaukseksi?

Hall kertoo pyrkivänsä siihen, että rasitteet eivät enää koskaan menisi hänen lapsensa edelle. 

– Enkä aio antaa ulkoisten paineiden ja super-äiti-ihanteiden viedä sitä minulta, Hall kiteyttää.

Video: Lapsetkin sen tietävät, että äitiä tarvitaan.


Lähde: Popssugar

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.