Raivokas avautuminen! Suomalainen supertähti tulistui 7. pelin jälkeen: "Ihan järkyttävää paskaa – he vain naureskelevat päin naamaa"

Happeen supertähti Peter Kotilainen raivosi tuomaritoiminnasta, kun salibandyn F-liigan puolivälieräsarja Nokian KrP:tä vastaan oli tauonnut. KrP eteni jatkoon otteluvoitoin 4–3 ja Kotilainen korosti vastustajan olleen parempi, mutta ei antanut tuomareille armoa.

Ottelusarjasta muodostui värikäs ja vaiheikas. Happee oli jo edellä voitoin 3–1 ja vain yhden kiinnityksen päässä välieräpaikasta. Sarjan kolmannen ottelun se oli vienyt vieraissa peräti lukemin 9–0.

Nokian KrP nousi kuitenkin sarjassa tasoihin voitettuaan viidennen ja kuudennen taiston yhden maalin erolla. Seitsemännessä pelissä nokialaiset olivat kotonaan pitelemättömiä: keskiviikon ottelu päättyi isännille 8–3 ja näin KrP eteni välieriin.

Videokuvaa seitsemännestä ottelusta näkyy jutun ylälaidassa.

Happeen supertähti, kaksi maailmanmestaruutta Suomen maajoukkueessa voittanut Peter Kotilainen sanoi lehdistötilaisuudessa moneen otteeseen, että parempi joukkue eteni jatkoon, mutta antoi samalla kovaa raippaa tuomareille. 

Mikko Alakare ja Vesa Vilkki tuomitsivat sarjan kaksi ensimmäistä peliä, mutta lopuissa viidessä koitoksessa viheltäjinä toimivat Rami Pitkänen ja Johan Rönnqvist.

– Minä en voi v*ttu käsittää, miten tuomarivalintoja näihin peleihin tehdään. Molempiin suuntiin ihan järkyttävää paskaa, siis ihan käsittämätöntä paskaa. Tässä maassa on v*ttu kymmenen parempaa tuomariparia kuin nämä. Nämä viheltävät varmaan jotain Suomi-sarjaa nämä tuomarit, Kotilainen pauhasi.

– Nämä eivät vihellä v*ttu yhtään mitään tilanteita. Ei ole munaa viheltää.

– Monesti juteltiin KrP:n pelaajien kanssa. Siis ihan järkyttävää touhua.

Sanansäilä lensi, kun Kotilainen jatkoi tykitystään.

– Pelaajia kyllä rangaistaan joka kerta v*ttu isolla kädellä, mutta nämä saavat jatkaa. Ihan sama miten he vetävät, käsittämätöntä, että saavat jatkaa. Ihan uskomatonta.

Oleellinen osa Kotilaisen kritiikistä kohdistui tuomaroinnin linjattomuuteen.

– Ei ole mitään linjaa. Kukaan ei tiedä tuolla, mitä saa tehdä.

"Ei mitään kunnioitusta pelaajia kohtaan"

Kotilainen kritisoi myös sitä, että pudotuspeleissä sääntöjä tulkitaan hänen mukaansa eri tavoin kuin runkosarjassa.

– Yksi, mitä en ole ymmärtänyt moneen vuoteen: aina runkosarjan jälkeen tämä laji keksitään aina uudestaan. Miksi ne vaihdetaan, miksei runkosarjaa voida pelata näillä samoilla säännöillä?

Intensiiviselle pauhaukselle ei ollut tulla loppua, kun Kotilaista otti päähän.

– Ei ole mitään vastuuta. Nuo tuomarit vetävät vielä parhaat hillot tästä touhusta. Tuolla on v*ttu meilläkin jätkiä, jotka tienaavat v*tusti vähemmän kuin nämä tuomarit. Sitten nämä vain naureskelevat tuolla, viime pelissäkin he vain naureskelivat. Ei mitään kunnioitusta meitä pelaajia kohtaan. He vain naureskelevat päin naamaa tuolla, Kotilainen puhisi.

KrP kohtaa välierissä runkosarjan voittajan ja viime vuosien hallitsijan Tampereen Classicin. Toinen välieräpari on Oilers–TPS.

Lue myös:

    Uusimmat