Tapparan tähtipakki hämmästelee Liigan jatkuvaa ohjelmaongelmaa – "Luulisi, ettei olisi niin pirun vaikeaa!"

HIFK tekee 3-2 maalin 1:15
Video: Valtteri Kemiläinen sekoilee kiekon kanssa, HIFK:n Julius Nättinen rankaisee

Jääkiekon SM-liigan otteluohjelma on puhuttanut jatkuvalla syötöllä kevään aikana. Yhdessä vaiheessa kritiikki kohdistui siihen, miten osa joukkueista tahkosi pelejä aivan järkyttävään tahtiin. Eikä ihmettely ole hyytynyt nytkään, edes välierien keskellä. Tapparan tähtipakki Valtteri Kemiläinen ei voi käsittää sitä, miten asiaan ei saada tolkkua.

SM-liigan välierissä eletään nyt erikoisia aikoja. HIFK:n ja Tapparan sekä Pelicansin ja Ilveksen sarjat alkoivat perjantaina ja lauantaina Helsingissä ja Lahdessa. Tämän jälkeen eteen tulee kolme tai jopa neljä välipäivää.

Kaiken ympärillä otteluita on tahkottu hurjaan tahtiin.

Tapparan tähtipuolustaja Valtteri Kemiläinen pyörittelee päätään aiheen kohdalla.

– Mitä nyt tehdään, en tiedä. Varmaan Malboroa poltellaan, Kemiläinen murahti MTV Urheilulle, kun hän puhui tulevasta tauosta.

– Ei kotiedulla ole niin väliä, mutta kyllä sitä toivoisi, että otteluohjelma saataisiin sellaiseksi, että pelejä pelattaisiin joka toinen päivä. Luulisi, ettei se olisi niin pirun vaikeaa. Silti, joka vuosi tuntuu olevan jotain.

– Pelipäivä, välipäivä, pelipäivä. Tuolla tahdilla saataisiin parasta kiekkoa nähtäville. Olen ihan varma, että jos asiaa kysyisi pelaajilta, niin 99 prosenttia kaikista haluaisi pelata joka toinen päivä. Luulisi, että meitäkin kuunneltaisiin vähän tuon asian suhteen, Kemiläinen totesi.

Ei tarvitse edes kysyä

Kemiläisen edustama Tappara koki lauantaina tappiion Helsingissä, kun IFK oli toisessa välieräottelussa parempi lukemin 4–2.

– Emme saaneet parasta irti oikein missään kohtaa. En tiedä, että mistä nyt kiikastaa. Peliin ei oikein tule jatkumoa ja se on koko ajan vähän rikkonaista. Täytyy kelailla videoita, Kemiläinen sanoi.

HIFK oli jo perjantaina voitossa kiinni, kunnes Tappara tasoitti minuutti ennen kolmannen erän loppua. Peli kääntyi myös kirvesrinnoille, kun Veli-Matti Savinainen ratkaisi taiston toisessa jatkoerässä.

Lauantaina Tappara jäi jopa selkeästi HIFK:n jalkoihin.

– HIFK pelaa hyvin, ei siinä mitään. Nyt on neljä parasta jäljellä, eikä tässä ole kyse mistään läpihuutojutuista. Jokaisella on omat hetkensä, mutta meidän pitäisi saada niitä hetkiä enemmän itsellemme. HIFK on ollut isossa kuvassa parempi, Kemiläinen myöntää.

Kemiläisen oma iltapuhde sai ankean käänteen kolmannen erän alussa, kun hän sähelsi kiekon kanssa. Tämän jälkeen Julius Nättinen laukoi HIFK:lle 3–2-voittomaalin.

– Meinasin ensin syöttää (Petteri) Puhakalle, sitten (Veli-Matti) Vittasmäelle. Sitten en syöttänyt mihinkään. Tuli paine ja hätäilin. Mun moka, Kemiläinen totesi.

Video kyseisestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Eikä tarvitse kysyä, että alkoiko vituttamaan tuossa vaiheessa.

– Sen varmasti jokainen voi arvata, Kemiläinen nyökkäsi.

Tapparan ja HIFK:n välieräsarja jatkuu keskiviikkona Tampereella. Finaaleihin etenee neljällä voitolla.

Lue myös:

    Uusimmat