Mainos

Raiskasi lasta kuuden vuoden ajan - hovi alensi kärsimyskorvausta

Keski-Uudellamaalla asuneen miehen viiden vuoden vankeustuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä pysyi hovioikeudessa.

Sen sijaan hovi alensi Tuusulan käräjäoikeuden uhrille määräämää kärsimyskorvausta selvästi. Korvaussumma kuusi vuotta jatkuneen rankan seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttamista henkisistä kärsimyksistä aleni 40 000 eurosta 25 000 euroon.

Hyväksikäyttö alkoi vuoden 2001 lokakuussa uhrin ollessa 9-vuotias. Raiskaukset toistuivat useita kertoja viikossa ja jatkuivat lähes kuusi vuotta. Uhrin mukaan mies pakotti hänet lähes aina yhdyntään.

Hyväksikäyttö loppui, kun uhri täytti 15 vuotta. Mies pidätettiin puoli vuotta tämän jälkeen kesällä 2009.

Oikeus uskoi uhria

Oikeuden tuomio asiassa perustui lähes yksinomaan uhrin kertomukseen tapahtumista. Nyt 39-vuotias mies kiisti syytteen, mutta oikeus piti uhrin kertomusta luotettavana, sillä tämä pystyi kertomaan tapahtumista yksityiskohtaisesti ja johdonmukaisesti oikeudessa.

Yhteensä mies joutuu maksamaan uhrilleen korvauksia 38 000 euroa, joista 3 000 kivusta ja särystä sekä 10 000 euroa muusta tilapäisestä haitasta.

Hovioikeuden laatiman julkisen selosteen mukaan teosta on aiheutunut uhrille vakavaa, itsetuhoisuuteen johtavaa vahinkoa mielenterveydelle. Selosteen mukaan ei ole varmaa, tuleeko hän selviytymään traumoistaan koskaan.

Enimmäisrangaistus lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä on kymmenen vuotta.

Kuvia tyttölapsista

Mies tuomittiin myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien hallussapidosta. Hänen hallustaan löydettiin useita kymmeniä lapsipornokuvia.

Käräjäoikeuden mukaan on ilmeistä, että kuvissa olleet tytöt ovat alle 18-vuotiaita, vaikka heidän henkilöllisyyttään ei ole pystytty selvittämään.

Oikeus määräsi jutun asiakirjat salaisiksi 60 vuodeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.