Mainos

Raision tulos pysyi tappiolla

Raisio-yhtymän tulos jäi huhti-kesäkuussa edelleen tappiolle. Loppuvuodelta yhtiö lupailee jo selkeästi voitollisia lukemia, mutta koko vuoden tulos näyttää silti jäävän tappiolliseksi.

-Toinen vuosipuolisko tulee edelleen olemaan haasteellinen, toimitusjohtaja Rabbe Klemets myönsi.

Hänen mukaansa tehostamistoimet ja tehdyt investoinnit alkavat kuitenkin jo tuottaa tulosta ja liikevaihdon kasvu jatkuu.

Huhti-kesäkuussa Raisio kirjasi rahoituserien jälkeen tappiota 6,3 miljoonaa euroa eli kolmanneksen tammi-maaliskuuta vähemmän. Vuotta aiemmin tulos oli 4,7 miljoonaa euroa voitolla.

Liikevaihto kasvoi kymmenisen prosenttia 224,8 miljoonaan euroon, mikä oli lähinnä Raision kemianteollisuuden ansiota. Raisio Chemicals on vuodessa Latexia-yritysoston ja Aasian myynnin kasvun ansiosta kasvanut niin, että sen runsaan 109 miljoonan euron liikevaihto on nyt suunnilleen yhtä iso kuin RavintoRaision.

Muiden Raision toimialojen tavoin myös Chemicals teki huhti-kesäkuussa hieman tappiota, mutta yhtiön mukaan sen tulos parani kuitenkin selvästi alkuvuodesta. RavintoRaision tappio syveni 2,5 miljoonaan euroon, mutta mylly-, rehu- ja mallastuotannot ylsivät tyydyttäviin lukuihin. RavintoRaisio on lisäksi vielä tänä vuonna aloittamassa margariinin tuotantoa Venäjällä, minkä pitäisi parantaa tuntuvasti yhtiön tuotemerkkien kilpailukykyä itänaapurin markkinoilla.

Benecol-bisneksestä vastaavan Life Sciences -toimialan 1,7 miljoonan euron tappio oli edellisen vuosineljänneksen tasoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.