Mainos

Raision alkuvuoden tulos putosi

Raisio Yhtymän tulos putosi tammi-maaliskuussa selvästi verrattuna vuoden takaiseen aikaan. Tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli nyt 4,7 miljoonaa euroa tappiollinen, kun vuotta aiemmin tappiota kertyi vain 1,7 miljoonaa euroa. Raision liikevoitto tammi-maaliskuussa oli 0,9 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin liikevoittoa kertyi miljoona euroa. Yhtymän liikevaihto nousi 192,7 miljoonaan euroon 186,7 miljoonasta.

Raison Yhtymäb kemianteollisuuden kannattavuus kääntyi nousuun edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, mutta ei vielä yltänyt edellisvuoden tasolle. Viime vuonna voimakkaasti kohonneet raaka-ainehinnat on pääosin saatu siirrettyä myyntihintoihin, ja koko vuoden liiketuloksesta odotetaan edellisvuotta parempaa, yhtymä kertoo.

Konsernin mylly-, margariini- ja ruokaperunateollisuus yhdistettiin vuoden 2001 alussa yhtymän elintarviketeollisuudeksi tavoitteena asiakaspalvelun parantaminen ja synergiaetujen hyödyntäminen. Margariinin itäviennin ja Ruotsin markkinatilanteen ongelmista johtuen ensimmäisen neljänneksen liikevaihto ja tulos jäivät edellisvuodesta. Kannattavuuden varmistamiseksi tehtyjen toimenpiteiden ansiosta loppuvuoden liiketuloksesta odotetaan selvästi viime vuotta parempaa, Raisio kertoo osavuosikatsauksessaan.

Benecol-liiketoiminnan uusi strategia etenee odotusten mukaan. Markkinoiden kasvunäkymät ovat myönteiset, ja uusien yhteistyökumppanien hankinta on lähtenyt hyvin liikkeelle. Liiketoiminnan koko vuoden tuloksen odotetaan olevan positiivinen, Raisio kertoo.

Rehuteollisuuden kannattavuus ja liikevaihto kehittyivät myönteisesti nousten edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa paremmiksi. Kehityksen odotetaan jatkuvan samanlaisena ja koko vuoden liiketuloksen odotetaan olevan vähintään viime vuoden tasoa, Raisio kertoo.

Raisio Yhtymän mallasteollisuuden alkuvuosi oli vuodenaikaan nähden normaali. Kannattavuus ja liikevaihto olivat edellisvuoden tasolla. Loppuvuonna vientimarkkinoiden odotetaan kehittyvän suotuisasti ja koko vuoden liiketuloksen ennakoidaan olevan viime vuotta parempi, yhtymä kertoo.

Raisio Yhtymän koko vuoden tuloksen yhtiö ennakoi muodostuvan positiiviseksi, koska kaikkien toimialojen tuloskehitys on myönteinen eikä edellisen tilikauden tappiollisuuteen johtaneita kertaluonteisia kuluja ole nähtävissä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.