Mainos

Raisio puolitti tappionsa viime vuodesta

Raisio Yhtymän tulos oli edelleen tappiollinen, mutta kannattavuus on kääntynyt positiiviseen suuntaan. Tappion määrä oli nyt puolet viime vuotisesta.

Raisio Yhtymän liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 6,9 prosenttia 401,9 miljoonaan euroon. Kauden liikevoitto parani 7,9 miljoonaan euroon, kun se viime vuoden vastaavana jaksona oli 2,6 miljoonaa. Vaikka tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja olikin edelleen tappiollinen, -2,4 miljoonaa euroa, puolittui tappion määrä viime vuoden -4,9 miljoonasta eurosta.

Raisio Yhtymän konsernin kannattavuus on kääntynyt positiiviseen suuntaan. Liiketulos vuoden toisella neljänneksellä oli 7,0 miljoonaa euroa (1,6 miljoonaa), ja voitto ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 2,3 miloonaa euroa (-3,2 miljoonaa).

Raisio Yhtymä odottaa koko vuoden tuloksensa olevan selvästi viime vuotta parempi ja voitollinen.

Elintarviketeollisuudesta lähtee neljä johtajaa

Rasio Yhtymän murheena on elintarviketeollisuus. Vaikka elintarviketeollisuuden tulos paranikin vuoden toisella neljänneksellä, toimialan kannattavuus on edelleen yhtiön mukaan epätyydyttävä etenkin supistuneiden vientitoimitusten takia.

Elintarvikepuolelta lähtee neljä johtajaa, mm. elintarvikeryhmän vetäjä Juha Järvinen. Johtajien eron taustalla on Raision elintarviketeollisuuden kannattavuuden kohentamisohjelma, joka aiheuttaa linjaerimielisyyksiä.
Raisiosta erojen syitä ei kommentoida.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.