Mainos

Raisio haluaa irtautua kemikaalituotannosta

Raisio Yhtymä tekee lopullisen päätöksen paperikemikaaleja valmistavan yhtiönsä Raisio Chemicalsin myynnistä keväällä tai ensi kesänä.

Raisio Yhtymä aikoo myydä tai listata pörssiin paperikemikaaleja valmistavan yhtiönsä Raisio Chemicalsin.

Raision tiedotteen mukaan eräät kansainväliset kemianteollisuuden yritykset ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa Raisio Chemicalsin ostamiseen.

Yhtiö arvioi, että lopullinen päätös Raisio Chemicalsin kohtalosta tehdään keväällä tai ensi kesänä.

Raision pääjohtaja Rabbe Klemets sanoo, että tällä haavaa paperikemian markkinoilla on maailman laajuisesti noin 10-15 peluria.

Kemirassa ei kiistetä, etteikö se olisi kiinnostunut ostamaan Raisio Chemicalsin. Pulp Paper Chemicalsin johtaja Juhani Lindholm sanoo, että Kemira on vuosia seurannut Raisiota kuten yleensäkin kilpailijoita seurataan.

Kemiran tuleva pääjohtaja Lasse Kurkilahti oli muutama vuosi sitten Raision johdossa. Tuolloin hän oli kovin kiinnostunut Raision ja Kemiran kemikaalituotannon yhdistämisestä. Kurkilahti ei ole halunnut kommentoida Raision pörssiuutista, koska ei ole vielä aloittanut töitäkään Kemirassa.

Raision osakkeen kurssi lähti Helsingin pörssissä 6,30 prosentin nousuun sen jälkeen yhtiö kertoi pyrkivänsä irtautumaan kemikaalituotannostaan.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 12.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.