Raimo Helmiselle tarjottiin valmennuspestiä

Raimo Helminen kommentoi askelmerkkejään MTV Urheilun studiossa: "Yhtä paikkaa tarjottiin" 4:23
Raimo Helminen kommentoi askelmerkkejään MTV Urheilun studiossa: "Yhtä paikkaa tarjottiin"

Jääkiekkovalmentaja, Ilves-legenda Raimo Helminen vieraili MTV Urheilun studiossa Ilves-Sport-ottelun erätauolla. Ilman valmennuspestiä tällä hetkellä oleva Helminen avasi tilannettaan.

Viime kaudella Ilveksen valmennusryhmässä apupestissä toiminut Helminen on syksyn aikana pitänyt tuntosarvet ylhäällä. Uutta pestiä on katseltu. Helminen on lähtövalmiina koko ajan. 

– Jos jotain mielenkiintoista löytyy, niin mikä ettei, lähdetään heti. 

Leijonalegenda on valmiina rooliin kuin rooliin. Neuvottelujakin on jo käyty, mutta toistaiseksi suomalaisvalmentaja on näyttänyt punaista valoa. 

– Kyllä yhtä paikkaa tarjottiin, mutta katsoin, että se ei ollut minun paikkani vielä, Helminen paljastaa. 

Katso Helmisen koko haastattelu pääkuvan videolta!

Helminen valmentanut aiemmin SM-liigan lisäksi myös KHL:ssä ja monikansallisessa ICEHL-liigassa. Mittavan uran Ruotsin liigassa pelaajana tehneellä Helmisellä on kielitaidon osalta valmius siirtyä käskijäpesteihin myös esimerkiksi länsinaapuriin. 

Myös tehtävät Saksassa tai Sveitsissä kiinnostavat. 

– Kyllä mä olen miettinyt, että pitäisi sitä saksaakin osata, ei siitä ainakaan haittaakaan olisi, Helminen heittää. 

Edellisen kerran "Raipe" toimi päävalmentajana TPS:ssä kaudella 2020–21. Tuolloin nuori joukkue venyi sensaatiomaisesti finaalisarjaan asti. Helmiselle ei kuitenkaan tehty jatkoa, vaan tilalle pestattiin pitkällä sopimuksella Jussi Ahokas.

Ahokkaan tehtävät jäivät kuitenkin kesken viime kesänä, kun TPS päätti vaihtaa miestä. Tero Lehterä kysyi Helmiseltä suoraan, oltiinko Turusta yhteydessä Helmiseen nyt, kun valmennuspaikka oli hetkellisesti auki. 

– Ei oltu, Helminen kuittasi. 

Lue myös:

    Uusimmat