Kokenut SM-liigavalmentaja erikoisessa tilanteessa – tulevaisuudesta neuvoteltava potkut antaneen seuran kanssa

Maalikooste: HIFK - Lukko 7:43
Marko Virtasen Lukko-pesti päättyi tähän puolivälieräotteluun HIFK:ta vastaan – ratkaisu syntyi dramaattisesti jatkoajalla

Pitkän linjan SM-liigavalmentaja Marko Virtanen laitettiin viime kauden päätteeksi sivuun Lukon peräsimestä kesken sopimuskauden. Virtanen avaa jatkosuunnitelmiaan MTV Urheilulle.

Yllättävän vapaa-ajan Virtanen on käyttänyt pääosin akkujen lataamiseen. Hän kertoo katsoneensa Liiga-pelejä syksyn aikana hurjat määrät. Valmennusuraa on tarkoitus ehdottomasti jatkaa. 

– Ensi kaudesta on tunnusteluja käyty sekä kotimaan että ulkomaan osalta, MTV Urheilun tavoittama Virtanen toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jatkon kannalta minkäänlaista ennakoivaa priorisointia valmentaja ei ole tehnyt. Keskiössä ovat ennen kaikkea kohtaavat intressit. 

– Riippuu täysin paikasta. Sen täytyy olla sellainen, että pystyn tuomaan jotain organisaatioon ja seura näkee sitten samalla tavalla.

Lukko edelleen palkanmaksajana

Virtanen hyppäsi Raumalle jo kaudella 2020–21. Hän valmensi yhden kauden ajan seuran U20-joukkuetta. Kausi päättyi sarjan mestaruuteen. Ensimmäinen sesonki edustusjoukkueen peräsimessä tyssäsi puolustavana Suomen mestarina puolivälieriin.

Viime kaudella Virtanen sai puolustusvoittoisen pelikirjansa ja etenkin Artjom Zagidulinin ällistyttävän maalivahtipelin ansiosta Lukon hurjaan lentoon alkukaudella. Virtaselle tehtiin marraskuussa 2022 jatkosopimus myös nyt käynnissä olevasta sesongista. 

Joukkue kuitenkin hyytyi täysin kevään edetessä. Lähes varmalta maistunut runkosarjan voitto hiipui kolmanneksi sijaksi. Puolivälierässä HIFK pyyhkäisi täysin päinvastaisella kuntokäyrällä neljän parhaan joukkoon. 

Lukko otti huhtikuun lopussa kovan linjan. Jatkosopimuksen allekirjoittamaan ehtinyt Virtanen sai väistyä, kun tilalle palkattiin Tomi Lämsä

Virtanen ei lähde avaamaan tarkemmin tuntemuksiaan siitä, millä tavalla epäonnistunut projekti kolahti konkarivalmentajaan. 

– Ne keskustelut on Lukon kanssa käyty. Ei se koskaan ole kivaa, kun tulee potkut. Mulla on tietysti omat näkemykseni ja seuralla omat. Päätäntävaltahan on näissä tapauksissa seuralla.

– Mitään katkeruutta ei ole, ehkä enemmänkin eriäviä näkemyksiä. Asiat hoidettiin hyvässä hengessä. 

Virtanen selventää, että mikäli vaihtopenkki kutsuisi SM-liigassa tai jossain muussa sarjassa jo tällä kaudella, eli kun Lukko-sopimus on vielä voimassa, täytyisi siinä tapauksessa raumalaisseuran kanssa palata pöydän ääreen. 

– Olen vapautettu työtehtävistä, eli Lukko maksaa minulle edelleen palkkaa. Jos johonkin lähden kesken tämän kauden, niin se on sitten neuvottelutilanne Lukon kanssa. 

Ennen Rauman sopimustaan Virtanen valmensi usean kauden ajan JYPiä, jossa hän piiskasi seuran CHL:n mestariksi kaudella 2017–18. Jyväskyläläislähtöinen Virtanen piipahti myös vajaan kauden ajan TPS:n ruorissa.

Lue myös:

    Uusimmat