Ville Nieminen sanoo "ei" SM-liigalle – kaksi asiaa harmittaa legendaa: "Tällainen mahdollisuus kun on, ei pääse sitä tekemään"

5:35
Tulosruutu: Ville Nieminen avasi syistä irtisanoutumiseensa Modon päävalmentajan tehtävästä marraskuussa 2020.

Ville Nieminen sanoo MTV Urheilulle, että hän ei tarttuisi seuraavaksi jääkiekon SM-liigan päävalmentajapestiin, vaikka hänelle sellaista tarjottaisiin. Niemisen katse on toisaalla.

Nieminen valmensi syyskaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelannutta Modota, mutta irtisanoutui tehtävästä marraskuun alussa. Seura hävisi kahdeksi vuodeksi päävalmentajan pestiin palkatun Niemisen alaisuudessa seitsemän yhdeksästä ottelustaan ja sai kasaan vain kahdeksan pistettä.

Nieminen ehti vuoden loppupuolella olla puolitoista kuukautta suomalaisten NHL-tähtien Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen apuna harjoittelussa, ja hän on ollut aamuisin valmentamassa peruskoulun seitsemännellä–yhdeksännellä luokalla olevia Tapparan junioreita. 

– Se on kivaa juttua tässä kohtaa. Saa olla mukana tekemässä talkootyötä. Hyvä puoli on, että minulla ei ole arjen painetta, kuten joukkuevalmentajilla olisi, Nieminen kertoo.

Vuoden 2001 Stanley Cup -voittaja on myös ollut ilmaisunsa mukaan "kulmamiehenä", keskustelukumppanina, muutamille valmentajille ja pelaajille.

– Koen, että olen siinä aika hyvä. On ollut kiva katsella ulkopuolelta tätä touhua.

Nieminen on lisäksi tehnyt tv-töitä asiantuntijana. Vapaa-aikaa on jäänyt sopivasti, ja elämänlaatu on ollut hänen silmissään kohdillaan.

– Olen halunnut pyhittää aikaa kotona olemiseen. On hyvä tehdä kaikkia tekemättömiä asioita kotona ja paneutua KHL:n ja NHL:n seuraamiseen. 

"Näkemään maailmaa, tapaamaan ihmisiä ja katselemaan pelejä"

6:16
Ville Nieminen palasi värikkäisiin Pelicans-vuosiinsa C Moren Urheilusuorassa viime keväänä.

Niemistä kalvaa, että iltaisin hän ei ole aikataulujensa myötä oikein päässyt valmentamaan. Edellisellä kaudella 2019–20 Pelicansista potkut saanut Nieminen valmensi Tapparan 2009 syntyneitä junioreita.

– Olen nyt liian vähän päässyt olemaan nollaysien kanssa.

Niemisellä olisi myös intoa matkustaa, mutta sen tiellä on maailmaan monin tavoin vaikuttava korona.

– Se tässä harmittaa. Tällainen mahdollisuus kun on, ei pääse sitä tekemään – näkemään maailmaa, tapaamaan ihmisiä ja katselemaan pelejä.

Ei SM-liigalle

Niemisen valmentajan ura on vielä suhteellisen lyhyt. Ensin hän luotsasi kaudella 2015–16 keuruulaista Mestis-seuraa KeuPa HT:tä, minkä jälkeen hän vietti kaksi kautta Risto Dufvan valmennustiimissä SM-liigaan nousseen Mikkelin Jukurien apuvalmentajana.

SM-liigan päävalmentajana Nieminen ehti olla Lahden Pelicansissa kokonaan kauden 2018–19 ja pätkän tätä seuranneesta kaudesta, kunnes hän sai marraskuussa 2019 potkut. Modossa pesti jäi sen jälkeen viime vuonna mainitusti lyhyeen, kun Nieminen irtisanoutui.

Niemiselle ennalta tuttu Jukurit etsii uutta päävalmentajaa, kun Marko Kauppinen hyppää tämän sesongin päätteeksi Suomen poikamaajoukkueiden valmennukseen. Nieminen ei kuitenkaan mikkeliläisseuran peräsimeen haikaile.

– Kyllä minulla sinne hyvät suhteet on, mutta ei minua ole haastateltu sinne päävalmentajan jobiin, enkä olisi valmis muutenkaan liigatasolle päävalmentajaksi.

– En ottaisi Liigan päävalmentajapaikkaa, jos joku tarjoaisi. Ei toki kukaan tarjoa, mutta en ottaisikaan, Nieminen viittaa myös pudonneeseen arvoonsa valmentajamarkkinoilla.

Mietintä jatkuu

Seuraavaksi kyseeseen voisi Niemisen mukaan tulla pesti alempaa, Mestiksestä, tai ulkomailta.

Nieminen haluaa ensisijaisesti valmentaa, mutta kesken tämän kauden hän ei puikkoihin hyppäisi. Lisäksi Nieminen puntaroi yhä, onko hänellä intoa toimia ensi kaudella päätoimisena valmentajana.

Legenda ei osaa vielä sanoa, mikä on todennäköistä.

– Olen niin monta kertaa sanonut, että peli näyttää ja aika näyttää, mutta näin se menee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja