Räikkösen Ferrari-yhteydellä huomattava vaikutus Alfa Romeolle – "Kimi on ihan kunkku"

C Moren F1-asiantuntija Mika Salo pitää Kimi Räikkösen vaikutusta koko Alfa Romeo -tallille valtavana.

Räikkönen aloitti uransa samaisessa tallissa, joka operoi tuolloin nimellä Sauber. Sen jälkeen Räikkönen on viettänyt viisi kautta McLarenilla, yhteensä kahdeksan kautta Ferrarilla ja kaksi kautta Lotuksella. Etenkin kausien 2014-18 aika Ferrarilla tuo erittäin arvokasta tietoa Ferrarin asiakastallille, Alfa Romeolle.

– Todennäköisesti Alfa Romeo on siinä keskikastissa edelleen, toivon mukaan on parantanut sen verran, että on ylhäällä siinä keskikastissa. Tiimi pyörii aika pitkälti Kimin tiedon mukana, mitä Kimi tuo Ferrarilta. Kimihän on kunkku siellä tällä hetkellä, Salo arvioi Tulosruudun lähetyksessä.

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15-17.3.

Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)

Pe:
1. harjoitukset klo 02.55
2. harjoitukset klo 06.55

La:
3. harjoitukset klo 04.55
Aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00

Su:
Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.30!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Se tieto, minkä Kimi tuo Ferrarilta niin monen vuoden taustalta – ja varmaan hän saa edelleenkin sieltä tietoa – auttaa huomattavasti, Salo veikkailee.

Tallikaveri Antonio Giovinazzi ajoi kauden 2017 alussa kaksi kisaa Sauberilla. Salon mieleen on painunut italialaisen kova ulosajo Kiinan kisan aika-ajossa ja seuraavana päivänä kisassa.

– Ei ihan hirveä odotus hänestä, mutta oppii varmasti Kimiltä paljon tänä vuonna, Salo arvioi.

Ylälaidan videolla Mika Salo käy läpi myös Valtteri Bottaksen tilannetta kauteen lähdettäessä sekä antaa arvionsa siitä, mikä talli saattaa nousta haastamaan kolmea suurinta tallia.

Lue myös:

    Uusimmat