Tallipomolta yllättävä tunnustus Kimi Räikkösen palkkaamisesta

Alfa Romeon tallipomo Fred Vasseur palasi Autosportin haastattelussa Kimi Räikkösen palkkaamiseen ja arvioi suomalaistähden suoritusta F1-kaudella 2019. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen pyöri tiuhaan sopimusuutisissa viime syksynä. Ensin Ferrari ilmoitti, ettei se jatka Räikkösen kanssa. Nopeasti tämän jälkeen tuli julki tieto suomalaistähden kahden kauden mittaisesta sopimuksesta Sauberin, nykyisen Alfa Romeon kanssa. 

Moni yllättyi uudesta yhteistyöstä, mutta Räikkösen palkkaaminen nähtiin välittömänä kasvojenkohotuksena Alfa Romeolle. Talli hyötyisi myös McLarenilla, Lotuksella ja Ferrarilla huipputuloksia takoneen maailmanmestarin kokemuksesta. 

Vasseur kuitenkin tunnustaa, että hiljattain 40 vuotta täyttäneen Räikkösen palkkaaminen arvelutti viime syksynä. 

– Se oli riski. Se oli riski tiimille, ja myös Kimille. Vaarana oli se, että hän olisi voinut yliarvioida motivaationsa, ja taisteleminen sijoituksista jälkipäässä ei ole helppoa, jos on tottunut ajamaan palkintosijoista, Vasseur toteaa Autosportille.

– Minulla oli hyvä tunne heti alusta lähtien. Kerroimme hänelle selvästi ensimmäisessä kokouksessa, ettei hän saavuta meillä samanlaisia tuloksia kuin aikaisemmin. Tämän piti olla täysin selvää. Emme missään vaiheessa puhuneet paskaa Kimille sanomalla, että haluamme olla maailmanmestareita.

Yhteistyö on toiminut. Räikkönen ajoi heti kauden alkuun neljästi peräkkäin pisteille. Sesongin vaikein vaihe tuli kesätauon jälkeen, kun suomalainen jäi lupaavasta vauhdista huolimatta pisteittä Belgiassa ja Italiassa, mitä seurasi suorituskyvyllisesti vaisu jakso. 

Brasilian "sirkuskisasta" Alfa Romeo sai vuoden kohokohtansa, kun Räikkönen oli neljäs ja tallitoveri Antonio Giovinazzi viides. Vasseur on äärimmäisen tyytyväinen Räikkösen panokseen.  

– Hän on ajanut valtaosan (43-14) tallin pisteistä. Hän on ollut iso apu auton kehityksessä ja sen suorituskyvyn parantamisessa. Olemme saaneet häneltä valtavan panoksen suorituskyvyn analysoimiseen, ja hän on ollut todella avulias läpi kauden.

– Joskus hän pystyy antamaan palautetta jo yhden ajetun kierroksen jälkeen. Motivaatio on siis edelleen tallella. En pysty vertaamaan hänen tekemisiään Ferrari-vuosiin, mutta olen enemmän kuin tyytyväinen hänen sitoutumiseensa, Vasseur summaa.

F1-kausi päättyy tulevana viikonloppuna Abu Dhabissa.  

Lue myös:

    Uusimmat