Räikkösellä vaikeuksia eturenkaidensa kanssa

Kimi Räikkönen porhalsi formula ykkösten Kiinan gp:n aika-ajossa viidenteen lähtöruutuun takkuisesti sujuneiden harjoitusten jälkeen. Märällä Shanghain moottoriradalla McLaren-kuljettaja ei saanut ajokistaan kaikkea irti.

- Aika hankalaa. Ei saatu sadekelinrenkaita toimimaan. Varsinkin eturenkaiden kanssa oli kaikenlaista hankaluutta, Räikkönen totesi aika-ajosta.

Räikkösen mukaan ajokissa ja tallin käyttämissä Michelinin renkaissa on potkua parempaan vauhtiin, mutta sadekelissä McLaren-auton eturenkaat eivät lämpiä tarpeeksi, ja siten auton etupäästä puuttuu pitoa.

- Meillä on ollut sama ongelma vesikelillä aikaisemminkin. Unkarissa varsinkin toinen rengassarja oli vaikeasti ajettava, auto ei tahtonut kunnolla kääntyä. Emme saa eturenkaisiin riittävästi lämpöä, Räikkönen setvi.

Räikkösen mukaan ongelman korjaaminen ei onnistu Kiinan gp-varikolla käytössä olevan ajan puitteissa.

- Kyse on sen verran suuresta asiasta, että se ei siipien asentoa tai muita pikkujuttuja muuttamalla mihinkään muutu. Pahinta on, kun emme tiedä tarkasti, mistä vika johtuu, Räikkönen tunnusti.

Aika-ajon viimeisen jakson aikana Räikkösen ajokista irtosi sivupeili, mutta se jäi kuljettajalta huomaamatta.

- En huomannut sitä, eikä sillä ollut mitään merkitystä, Räikkönen kuittasi tapahtuneen.

Räikkösen mukaan sää ratkaisee mahdollisuudet nousta viidennestä ruudusta kärkitaistoon sunnuntain kilpailussa.

- Paljon riippuu siitä, minkälainen keli sunnuntaina on ja kuinka kilpailu lähtee käyntiin. Renault vaikuttaa aika vahvalta jos sataa, ja kai niiden vauhti on kovaa myös kuivalla kelillä, Räikkönen tuumi.

Räikkösellä oli lauantaina vaikeaa jo aamun harjoituksissa, joissa hän jäi ilman aikaa. McLaren-kuljettaja piipahti tuolloin Shanghain kostealla radalla kahden kierroksen ajan, mutta lipsahti ensin radan reunalle ja sitten ulos radalta ennen kuin körötteli takaisin varikkopilttuuseen.

(MTV3-STT)

Lue aika-ajon tuloksista:

Lue myös:

    Uusimmat