Räikkönen kertasi kamppailuaan: "Olisi joutunut tekemään aikamoisen syöksyn"

Ferrarin Kimi Räikkönen kova yritys sunnuntaisessa Espanjan F1-osakilpailussa ei aivan riittänyt voittoon saakka.

Toisen varikkokäyntinsä jälkeen Räikkönen ajoi nopeasti Red Bullin Max Verstappenin kiinni. Räikkönen ei päässyt kuitenkaan tekemään kunnon ohitusyritystä nuoresta hollantilaisesta, joka piti varmasti suomalaisen takanaan ja ajoi sensaatiomaiseen voittoon.

- Sain Red Bullin aika helposti kiinni, mutta sitten kun päästiin lähelle, oli niin vaikeaa seurata sitä viimeisiin mutkiin, ettei saanut oikein minkäänlaista pitoa eikä vauhtia riittävästi. Ei mahtanut mitään, toiseksi sijoittunut Räikkönen myönsi MTV Sportille.

Räikkönen kiihdytti useita kertoja vain muutamien kymmenyksien päähän Verstappenista lähtösuoran päässä, mutta ei kertaakaan rinnalle.

- Kun seuraa reilut parikymmentä kierrosta toista perässä, se tuhoaa renkaat aika äkkiä. Sitten on hankalaa saada minkäänlaista pitoa viimeiseen nopeaan mutkaan.

- Oikeastaan ainoa kohtuullinen ohituspaikka on ensimmäisessä mutkassa. Pääsin muutaman kerran suht lähelle, mutta olisi joutunut tekemään aikamoisen syöksyn, Räikkönen kertasi.

Räikkönen ei saanut kisaan parasta mahdollista starttia. Vauhti kuitenkin parani kisan edetessä, ja Ferrari kuittasi kisasta toisen ja kolmannen sijan.

- Saimme tiimille suhteellisen hyvät pisteet, joten ei se ihan pettymys ole hankalan viikonlopun jälkeen. Mutta kun päästään näin lähelle voittoa, se harmittaa, Räikkönen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat