Mainos

Konduktöörien ulosmarssi huomenna – pysäyttää kaukojunat vuorokaudeksi

Konduktöörit marssivat ulos ensi yönä vuorokaudeksi kaukoliikenteen junista.

Ulosmarssi alkaa torstaina kello kolme aamulla ja loppuu vuorokauden päästä samaan aikaan. Ulosmarssin syy on huoli työpaikoista ja rautateiden tulevaisuudesta. Mielenilmaus ei raideammattilaisten osastojen mukaan kohdistu työehtosopimukseen.

Ketkä kaikki ovat lakossa?

Konduktöörit. Kuljettajia lakko ei koske, mutta konduktöörien ulosmarssi käytännössä pysäyttää kuitenkin kaukojunaliikenteen. Lakko alkaa torstaina 31.3. kello 03.00 ja päättyy perjantaina 1.4. kello 03.00.

Pysähtyvätkö kaikki kaukojunat?

Kyllä. Yöjunat, pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne, kansainväliset juna Pietariin ja Moskovaan sekä VR:n tavaraliikenne kulkevat normaalisti.

Jos on hankkinut jo lipun, saako rahat takaisin?

VR on luvannut maksaa asiakkaille lipun hinnan takaisin, mikäli juna jää lakon vuoksi ajamatta. Asiakkaan on tuolloin oltava yhteydessä VR:n puhelinpalveluun 0203 32039 tai etsittävä lisätietoja osoitteesta vr.fi. Lipun voi myös vaihtaa.

Voiko luottaa, että junat kulkevat perjantaiaamusta alkaen?

VR:ltä kerrotaan, että junien odotetaan kulkevan normaalisti perjantaina kello 03 alkaen. Kuitenkin poikkeustilanne saattaa aiheuttaa aina esimerkiksi myöhästelyjä. VR kehottaa seuraamaan reaaliaikaista liikennetietoja nettisivuiltaan, sekä Twitteristä @VRpalvelu ja Facebookissa VRYhteisellämatkalla.

Mielenilmauksen ulkopuolelle on rajattu HSL lähiliikenne, kansainvälinen liikenne sekä yöjunaliikenne. Se ei koske myöskään VR:n tavaraliikennettä. Käytännössä ulosmarssi koskee huomisen kaukojunia.

– Valtion nykyinen tapa tehdä päätökset nopeasti ja ilman perusteellisia selvityksiä lisää entisestään epävarmuutta sekä työttömyyttä, joka nyt kohdistuu irtisanomisina konduktööreihin. Henkilöliikenteen ostopalveluita leikkaamalla kurjistetaan huomattavasti myös maakuntien liikenneyhteyksiä, tiedotteessa todetaan.

VR Group pitää konduktöörien lakkoa laittomana. Ulosmarssi pysäyttää VR:n kaukoliikennettä torstaina ja liikenne käynnistynee normaalisti perjantaina aamulla kello kolme alkaen.

VR ilmoitti aiemmin tänään irtisanovansa yt-neuvottelujensa toisen vaiheen päätteeksi enintään 214 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.