Mainos

Junaliikenne pysähtyy ensi viikolla – veturinkuljettajilla mielenilmaus

2:07

Veturinkuljettajat järjestävät ensi viikon alussa puolentoista vuorokauden mielenilmauksen.

Veturimiesten liiton mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina kello 18 alkaen. Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia.

Veturimiesten liitto täydensi myöhemmin, ettei junaliikenne pysähdy maanantaina kello 18, vaan vuorot ajetaan loppuun ja mielenilmaus käynnistetään vaiheittain. Junaliikenne pysähtyy tiistaiaamuun mennessä.

– VML ei voi hyväksyä tapaa, jolla rautateiden matkustajaliikennettä ollaan kilpailuttamassa ja kansallisomaisuutta tuhoamassa. Eilen julkistetulla päätöksellä liikenne- ja viestintäministeriö yhdessä maan hallituksen kanssa aikoo avata nopeutetulla aikataululla rautateiden henkilöliikenteen kilpailulle, liitto tiedottaa mielenilmauksen syyksi.

Tiedot vaikutuksista täsmentyvät ja niistä tiedotetaan VR:n nettisivuilla vr.fi sekä Twitterissä @VRpalvelu ja Facebookissa VRYhteisellämatkalla.

Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16. elokuuta. Junaliikenteessä voi olla vielä tämän jälkeenkin parin päivän ajan muutoksia, kuten kalustomuutoksia ja mahdollisesti myös vuorojen perumisia. VR tiedottaa näistä nettisivuillaan ja Twitterissä sekä Facebookissa.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Korvaavat matkat tulee kuitenkin tehdä lokakuun loppuun mennessä.

9:19

2:51

2:05

1:21:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.